Александар Вучић: Све што је добро наилази на отпор, то је Србија

alekandar-vucic-foto-fonet-nenad-djordjevic-2_f

– Код нас све мере које значе нешто добро за земљу наилазе на отпор и протесте. Е, то је наша Србија – каже премијер Александар Вучић у интервјуу за штампано издање „Блица“ од понедељка, говорећи о усвајању реформских закона који треба да доведу до стварања бољег инвестиционог амбијента.

У интервјуу са Вучићем у данашњем штампаном издању „Блица“ открићете, између осталог, и:

– Како ће на односе Србије и Русије утицати напета дипломатска ситуација настала обарањем малезијског авиона у Украјини.

– Када ће грађани моћи да осете бољитак и позитивне последице реформи.

– Шта ће држава убудуће помагати, а где мора да заврне славину.

– Шта ће бити с реформом јавних предузећа и када креће сеча директора.

– Шта су рак-ране српске привреде.

Вучић: Смена директора па конкурси

Београд — Председник Александар Вучић каже да ће у јавним предузећима бити крупних и темељних реформи и да ће до 4. августа бити промењени директори многих предузећа.

„Ту ће бити крупних, темељних промена. Не можемо да идемо у било какве мере и фискалну консолидацију, било би бесмислено уколико не идемо у реформе јавних предузећа, не идемо у решавање проблема предузећа у реструктуирању…зато што ће то да нам поједе све што уштедимо“, рекао је премијер у интервјуу за лист Блиц.

„За нас је најважнија реформа јавних предузећа и оно где смо каснили, а у првих 100 дана ћемо да одрадимо, биће промене директора многих фирми и то пре 4. августа“, рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће сви директори бити изабрани на конкурсу.

„Пре тога за вршиоце дужности директора у тим предузећима био сам спреман да поставим људе који у јавности важе да су способни, јер се увек говорило да су то партијска предузећа“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је са привредницима, међу којима су Миодраг Костић и Милан Беко, разговарао о томе да преузму руковођење железницом ако су способни.

„Ја им већ годину дана нудим да покажу шта могу у железници, на тешком примеру. Још чекам одговор“, навео је Вучић.

Он је рекао да му не треба ниједан човек из Српске напредне странке, чији је лидер, на челу јавних предуизећа и да ће се то сада и видети.

Он је рекао да ће министар привреде Душан Вујовић, коме је придодат ресор финансија после оставке Лазара Крстића, бити министар финансија, а да ће тек бити одлучено ко ће бити министар привреде.

На питање колико Србији штети што се све чешће чују различити ставови председника Србије Томислава Николића и представника владе, Вучић је навео да свако има своје уставне надлежности.

„И једни и други се тога држимо. Мислим да председник добро обавља свој посао“, казао је Вучић.

Премијер је рекао и да реализација Јужног тока зависи од договора ЕУ и Русије и навео да је уговор о том гасоводу добар за Србију и да је то рекао свим западним представницима.

Упитан да ли постоје проблеми у владајућој коалицији због изјава функционера Социјалистичке партије Србије Бранка Ружића и председника Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Вучић је казао да они, ако су незадовољни, не морају да буду у влади. „Немојте да сте незадовољни, радите више од мене па можете да ми кажете да сте вреднији“, поручио је Вучић.

(Блиц)