Олуја погодила Београд, хаос на појединим улицама (ВИДЕО)

kisa-oluja-nevreme-uragan-oblaci02

ВЕЋ трећи дан заредом, јако невреме праћено грмљавином и обилном кишом, паралисало је престоницу. Пљусак који је почео око 20.30 створио је саобраћајне гужве у многим деловима града, а поједине улице биле су потпуно непроходне за саобраћај.

Као и претходних дана трамвајски и тролејбуски саобраћај, због нестанка струје, био је у потпуном прекиду више од сата. Због велике количине воде која се скупила на окретници аутобуса и тролејбуса на Бањици, троле 40 и 41 нису до 21.30 саобраћале. Слична ситуација била је и у Улици Војислава Илића, где су тролејбуси формирали колону и тако направили велики застој.

У појединим деловима града реке” су текле улицом. Киша је као и претходних дана створила огромне саобраћајне гужве па су улице Димитрија Туцовића, Мирослава Јовановића и Ладне воде на Карабурми биле у потпуности непроходне у оба смера.

Вишњичка улица, као и цела Вишњичка бања, доживели су прави потоп. Критично је било на Аутокоманди, на ауто-путу у смеру ка Нишу, Миријеву и у Насељу браће Јерковић, где су се формирале колоне аутомобила. На једном делу ауто-пута вода је била дубока око пола метра, па су се аутомобили једва пробијали кроз водену бујицу.

УДЕС ЗБОГ НЕСТАНКА СТРУЈЕ ТРОЛЕЈБУС на линији 29 се преврнуо када је због олујног невремена нестало струје. Несрећа се догодила у Улици Светозара Радојчића у близини окретнице аутобуске линије 18. Како незванично сазнајемо, возач је покушавајући да заустави возило без струје, ударио у бандеру код окретнице. На срећу, нико није повређен. Неколико часова, саобраћај у овом делу града се отежано одвијао.

У Булевару краља Александра и Карађорђевој улици у Миријеву, вода је избијала из шахтова, који нису могли да приме велику количину падавина. На стамбеним објектима није било веће материјалне штете. Међутим, изузетно јак ветар ломио је гране у градским парковима. Онима који су се затекли на улици, ни кишобран није помагао.

Према незваничним подацима из Републичког хидрометеоролошког завода, за сат времена пало је између 10 и 20 литара кише. Количина падавина варирала је у различитим деловима града.

– За викенд се очекује разведравање, па ће бити претежно сунчано и топло, са температуром до 33 степана. Међутим, већ од понедељка долази ново наоблачење које доноси обилније падавине – каже Невена Живановић из Републичког хидрометеоролошког завода.

ВЕТАР ЛОМИО ГРАНЕ

ЗБОГ јаке олује која је у среду погодила Београд, запослени у „Зеленилу“ имали су у петак 17 интервенција. Ветар је највећу шету направио на Калемегдану где је оштећено 30 стабала и сакупљено 99 кубика поломљених грана. Због јаког града штету су претрпеле и клупе у парковима, као и делови фасада на појединим зградама.

Е. Б. Р. – НОВОСТИ