Миливоје Михајловић: Демократски потез „Српске“ листе, Срби кључан фактор у формирању ткзв. косовске владе

milivoje-mihajlovic

Београд — Миливоје Михајловић рекао да су Срби подржали избор Исе Мустафе за такозване председника косовске скупштине да би спречили нерегуларности у формирању тог парламента.

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима је, за РТС, оценио да је то демократски потез српске листе, а са друге стране и демонстрација снаге српских посланика у такозваном косовском парламенту“.

„Пре неколико месеци смо говорили о томе да ће Срби бити кључни фактор у формирању ткзв. косовске владе. Сад се то остварује“, рекао је Михајловић.

Он је оценио да девет посланика српске листе могу озбиљно да утичу на то ко ће владати на Косову, а пре свега на то како ће се владати на Косову и додао да при том мисли на њихов утицај на заштиту српских интереса и опстанка Срба.

„Та екипа од девет посланика заиста ће знатно допринети побољшању положаја Срба на Косову“, додао је Михајловић.

Коментаришући Предлог закона о раду, Михајловић је рекао да се за годину две могу очекивати први ефекти предложеног закона о раду и увођење реда у тржиште рада.

Он је истакао да је тај закон део системских мера које ће влада уводити како би се увео ред пре свега на тржишту рада.

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима је указао да Србија нема уређено тржиште рада и да тај закон није усмерен ни против кога, него да је пре свега од користи и радницима и послодавцима.

(Танјуг)