ПРОТЕСТ У ВАЉЕВУ — ГРАЂАНИ ТРАЖЕ ОСТАВКУ НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ (ФОТО)

???????????????????????????????

На Градском тргу у Ваљеву одржан је протест родољубивих грађана, омладине и ратних ветерана. Окупљени су затражили смену начелника полиције и јавног тужиоца због хапшења Ваљеваца који су се 8. јула у центру града успротивили србомрзачком скупу „Жена у црном“.

Пред око сто грађана, међу којима су били и припадници организација Србски Образ, СНП Наши, Четници Ваљево и Заветници, председник Удружења бораца Љубомир Брадић затражио је оставку начелника ваљевске Полицијске управе Саше Марковића и основног јавног тужиоца Ненада Маринковића, које је оптужио за хапшење више особа током скупа „Жена у црном“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Тражимо оставке због хапшења, прекомерне употребе силе и лоше процене безбедности скупа који је одобрен „Женама у црном“. Упозоравамо све надлежне, ако против приведних младића подигну оптужницу, да ћемо почети и са масовнијим протестима — поручио је Брадић.

???????????????????????????????

По завршетку скупа одржана је протестна шетња централним градским улицама, током које су окупљени певали родољубиве песме и клицали генералу Ратку Младићу.

Подсећамо, полиција је 8. јула, након скупа „Жена у црном“, ухапсила 11 Ваљеваца који су се противили његовом одржавању, под смуњом да су извршили кривична дела напада на службено лице и насилничког понашања, али им је притвор касније ипак укинут.

(Блиц / Телеграф / Србски Образ)