СНБО Украјине: Руски борбени авион срушио украјински Су-25

9RIAN_02210524.HR

У Савету националне безбедности и одбране Украјине тврде да је борбени авион Оружаних снага Русије срушио украјински ловац.

„Наш авион је био срушен. Пилот је успео да се катапултира и јединица Оружаних снага Украјине га је евакуисала на безбедно место. Пилот није повређен“, рекао је на конференцији за штампу у четвртак шеф информационог центра СНБО Андреј Лисенко. Он каже да се инцидент догодио 16. јула у 19.00 по локалном времену.

Лисенко је такође подсетио да су у среду ујутру устаници оштетили авион Су-25 који је био на задатку. Пилот је успешно слетео. Није рањен. Лисенко још каже да ситуација у зони специјалне операције на граници остаје напета, да се стално користе системи плотунске ватре „град“, тешка артиљерија и минобацачи.
Заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов је раније изјављивао да се руска војска налази на својој територији и не бави се ничим необичним. МИП Русије је изразио озбиљну забринутост поводом ескалације ситуације на руско-украјинској граници због провокација са украјинске стране.

Глас Русије