Ракић: Мост је слободан за пролаз и то је потврдила својим синоћним боравком на северу Едита Тахири

????????????????????????????????

Косовска Митровица – Ткзв. градоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић поручио је данас ткзв. косовском министру за просторно планирање Дардану Гашију да не тестира добру вољу грађана и руководства северног дела града претњама да ће булдожерима рушити „Парк мира“.

Не можете да се залажете за решења договором и да истовремено претите булдожерима. То је у супротности. Ваљда су претње рушењем тргова мира део реторике прошлих времена, која су иза нас и за која желимо да се не понове – рекао је Ракић, реагујући на најновије став Гашија о „Парку мира“ са северне стране моста на Ибру.

„Парк мира“ који су Срби поставили, а који за власти у Приштини представља нови облик барикаде на главном мосту у Митровици, према Ракићевим речима не представља никакву претњу миру, нити блокаду фреквенције људи.

– То је демонстрирала синоћ и ткзв. заменица косовског премијера Едита Тахири, која је у друштву ткзв. председника општине Јужна Митровица, без проблема, прошла мост, боравила извесно време у Северној Митровици, попила кафу и вратила се у Јужну Митровицу – навео је он.

Ракић је оценио као једностран и провокативан став „косовских власти“ да је уклањање „Парка мира“ ургентно питање за стварање мира и стабилности као и за потпуну слободу кретања, у складу са „законима државе Косово“ и са европским стандардима.

– Све одлуке које се тичу уређења северног дела Косовске Митровице доносе искључиво грађани, у договору са Скупштином и изабраним градоначелником и то без притисака и уцена – истакао је он.

(Бета)