У Луганску погинуло 100 војника, као одмазда Украјинци гађају цивилне циљеве! (ВИДЕО)

24-650x422

ЛУГАНСК – Припадници оружаних снага самопрокламоване Луганске Народне Републике су саопштили да су у последња 24 сата, током борбе за аеродром у Луганску, убили око 100 украјинских војника и уништили пет тенкова, два оклопна возила и једну минобацачку батерију, саопштила је прес служба Луганске Народне Републике.

У саопштењу се наводи да је аеродром у Луганску и даље у блокади проруских снага и да се „непријатељ повукао на положаје које је заузимао претходног дана“, пренела је агенција Итар-Тас.

Луганск се јуче преподне нашао под артиљеријским ударом украјинске војске. Пројектили су падали по стамбеним објектима, при чему је једна кућа потпуно уништена, а једна особа повређена, саопштиле су проруске снаге.

Луганск – последице гранатирања:

Украјинска војска и снаге самоодбране Доњецке и Луганске области већ неколико дана воде велике борбе, покренуте пошто је званични Кијев покренуо офанзиву за преузимање контроле над поменутим областима, које су на референдумима 11. маја изгласале независност од Украјине.

Луганск – детонације од ВБР-а:

Током те војне операције је, према подацима украјинског Министарства здравља, погинуло 478 цивила, док их је 1.392 повређено. Поред тога, уништене су многе зграде, а више десетина људи је морало да напусти своје домове на истоку Украјине.

Извор: Танјуг, Правда