Тродневна жалост у Косовској Митровици због смрти младића на језеру Газиводе

sveca-kosovo

Због смрти четири младића који су ноћас изгубили животе на језеру Газиводе, Привремени орган општине Косовска Митровица је донео одлуку о проглашењу тродневне жалости у овом граду за 14, 15. и 16. јул, саопштено је из канцеларије председника овог органа, Александра Спирића.

 

Спирић у саопштењу додаје да је смрт четворице младића огроман губитак, како за породице настрадалих, тако и за сам град: „Ово је огроман, ненадокнадив губитак за све, првенствено за породице  настрадалих, али и за цео град. Косовска Митровица је изгубила четворо младих, успешних људи и то ће оставити неизбрисив траг у срцима свих нас“.

Младићи који су страдали, претходно су у једном од локала, у близини језера, посматрали финалну утакмицу Светског првенства у фудбалу, потврдио је за Тањуг, Предраг Радоњић, који је такође био у локалу.

 

„Био сам у локалу, они су гледали ту утакмицу, као и други гости. Седели су негде до пола један, када су са два глисера кренули до својих викендица, или камп кућица, не знам већ где су били смештени. У једном црвеном глисеру било је њих тројица, а у другом белом глисеру био је само један,“ каже он.

 

Радоњић наводи да се, десетак минута након што су младићи отишли, зачуо прво један блажи, а потом и један јачи ударац и да су након тога чули рад само једног мотора глисера који се, како су касније сазнали, окретао у круг.

 

„Недуго након што смо зачули те ударце, власник ресторана у којем смо били, Дражевић је отишао да види шта се догодило. Видео је глисер како кружи на језеру, звао је хитну помоћ и полицију. Тек ујутру смо сазнали да су двојица пронађани, а да се за другом двојицом још трага,“ рекао је Радоњић.

 

Локална самоуправа упутила је саучешће породицама настрадалих младића, а привремени орган општине Косовска Митровица ће, у оквиру својих могућности, помоћи породицама настрадалих, наводи се у саопштењу општине Косовска Митровица.

 

Двојица младића из Косовске Митровице су ноћас нешто после поноћи, у судару два глисера, на језеру Газиводе, погинула, док се још двојица воде као нестали.

 

Потрага за несталима је и даље у току.

 


Ово је пета несрећа са дванаестим смртним случајем у последњих пет месеци на Северу Косова. Крајем марта, у саобраћајној несрећи у општини Звечан, погинуо је двадесетједногодишњи Н.В. а потом, почетком априла, у истој општини и пет чланова породице Вучинић, од којих двоје малолетне деце, када је њихово возило слетело у реку Ибар. Крајем априла је на бруталан начин у једном стану у Северној Косовској Митровици, убијена двадесетједногодишња девојка И.В., док се почетком маја, трогодишња девојчица утопила у поточићу у селу Бањска.

 

Једнодневна жалост је у северним општинама проглашена и у априлу када је настрадало пет чланова породице Вучинић, док је у мају проглашена тродневна жалост због жртава у поплавама у Србији.

КоССев