Русија разматра могућност селективних напада на Украјину

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Москва — Русија разматра могућност селективних напада на Украјину, као одмазду на гранатирања у недељу руског пограничном града Доњецк у Ростовској области.

Руски Комерсант позивајући се на извор близак Кремљу наводи да „Русија тачно зна одакле је гранатирање стигло“ и прецизирао да не би било масовних акција, већ „прецизних напада“ на положаје одакле су (Украјинци) пуцали на Русију, преноси данас Глас Русије.

Потпредседник Комитета за буџет Савет Федерације и представник Ростовске области Јевгениј Бушмин је истог мишљења да су „прецизна оружја“ у стању да зауставе нападе са украјинске стране.

Глас Русије подсећа да се предграђе пограничног руског града Доњецк, у Ростовској области нашло, рано у недељу ујутро, на удару украјинске војске и милиције која се бори за контролу граничног прелаза Изварјно.

Граната је испаљена из Украјине и експлодирала је у дворишту у улици Балтијскаја број 47.

У експлозији је погинуо Андреј Шуљатиев рођен 1967. становник места, док је друга граната ранила, у оближњој кући, ћерку и мајку, 82-годишњу баку која је пребачена у болницу са преломима костију и потресом мозга.

Руско министарство иностраних послова позвало је јуче украјинског отправника послова у Русији да би уложило оштар протест због гранатирања руске територије са украјинске стране границе.

„Инцидент може да има неповратне последице“, упозорило је руско министарство у званичном саопштењу у недељу и наводи да је провокација „још један акт агресије од стране Украјине против суверене руске територије и грађана Руске Федерације“.

(Танјуг)