Братислав Гашић се захвалио Денису Кифу на подршци у процесу успостављања НАТО фонда за уништавање вишкова убојних средстава у Србији

Gasic-i-Kif

Београд — Министар Братислав Гашић и амбасадор Уједињеног Краљевства Денис Киф оценили су да је сарадња у области одбране најбољи део укупних односа две земље.

Гашић је на састанку са Кифом посебно захвалио Уједињеном Краљевству на иницијативи, финансијској помоци и подршци у процесу успостављања новог НАТО Поверилачког фонда, намењеног делаборацији и уништавању вишкова убојних средстава у Србији и унапредењу капацитета Техничко-ремонтног завода Крагујевац.

Гашић је упутио позив британском министру одбране Филипу Хамонду да у наредном периоду посети Србију, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министар је захвалио Амбасади Уједињеног Краљевства на донирању 67 радио станица за потребе теренских тимова Сектора за ванредне ситуације МУП-а током катастрофалних поплава.

Гашић и Киф су, како се наводи, разговарали и о значају сарадње у области изградње интегритета и превенције корупције, војног образовања, односа с јавношћу, војне медицине и реформе сектора безбедности.

До сада је 14 припадника Министарства одбране и Војске Србије завршило школовање на Краљевском колеџу одбране и Одбрамбеној академији, а Уједињено Краљевство подржало је Програм учења енглеског језика за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

У области односа са јавношћу, посебно је важна донација за реализацију пројекта унапредјења наступа Министарства одбране и Војске Србије на интернету и друштвеним мрежама.

Тема разговора била је и могућност заједничког учешћа на војномедицинским вежбама.

(Танјуг)