ЧИП ЋЕ СПРЕЧИТИ ТРУДНОЋУ: Имплантат испод коже, контрацепција на даљински!

trudnoca-cip-cipovanje

Све помоћу уређаја који се уграђује испод коже, а који у организам сваког дана током 16 година убризгава 30 микрограма левоноргестрела..

Све помоћу уређаја који се уграђује испод коже, а који у организам сваког дана током16 година убризгава 30 микрограма левоноргестрела.

Тестирање

Према извештају објављеном у часопису МИТ технолоџи ривју, фирма која стоји иза производа „Мајкрочипс“ обећава да ће имплантат на тржишту бити већ 2018. године, а клиничка тестирања већ су најављена.

Уређај који се „уграђује“ у жену има димензије 20x20x7 милиметара, а вероватно ће бити „инсталиран“ испод коже задњице или доњег стомака.

Складиште хормона

„Прецизно, дугорочно испоручивање супстанце у организам може се постићи коришћењем микрорезервоара који складиште и херметички затварају левоноргестрел“, написано је усаопштењу  „Мајкрочипса“.

Жене, иначе, само једним притиском на дугме могу да искључе имплантат, и зачеће је у периоду кад се левеноргестрел не излучује у организам поново могуће. Поновни притисак на дугме даљинског управљача опет чини жену неплодном. Све по њеној жељи.

КУРИР