Путин до краjа године у Београду

??????????????

MOСKВA – Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе да су у разговору са руским председником Владимиром Путином отклоњене све препреке потписивању Уговора о Jужном току, да се потписивање кључног документа може очекивати данас или сутра и наjавио долазак шефа руске државе у Београд до краjа године.

„Веома сам задовољан резултатима посете и срдачношћу коjу су показали наши домаћини, посебно председник Путин“, рекао jе Вучић новинарима испред резиденциjе руског председника где су око два сата разговарали иза затворених врата.

Српски премиjер навео jе да jе са Путином разговарао о економскоj, политичкоj и свакоj другоj сарадњи две државе.
„Путин jе прихватио моj позив за посету и веома брзо, пре краjа године, биће у Београду. Tо, чини ми се, довољно говори о међусовном уважавању и сарадњи коjу Србиjа има са Русиjом“, приметио jе председник српске владе.

„Tакође желим да кажем да смо све што jе било на путу потписивању Уговора о Jужном току завршили и све дилеме отклонили“, истакао jе Вучић.

Oн jе оценио да су резултати разговора с руским државним врхом добри за Србиjу и њене грађане.

Путин и Вучић су се састали данас око 15 часова, а шеф руске државе jе на самом почетку састанка потврдио да Русиjа намерава и очекуjе да ће оjачати односе са Србиjом, пре свега у економско-трговинскоj сфери.

Вучић се, на руском jезику, захвалио Путину на подршци и сарадњи Русиjе са нашом земљом и изразио очекивање да ће кључно питање – уговор о Jужном току – бити реализовано после њиховог данашњег сусрета.

„Пратимо политичку ситуациjу у Србиjи, а што jе наjважниjе очекуjемо да заjедно развиjамо наjбоље могуће економске односе“, рекао jе Путин, додавши да зна да jе Вучић jуче имао значаjне разговоре са руским колегом.

Kако jе рекао, Србиjа и Русиjа имаjу пуно тога што су урадиле, али имаjу jош више могућности.

Вучић се захвалио Путину и на подршци Русиjе по питању Kосова и Mетохиjе. Српски премиjер jе рекао да српска делегациjа данас има напоран, али и успешан дан, и изразио очекивање да ће после данашњих разговора бити закључено више споразума.

У делегациjи коjу предводи Вучић су и министри енергетике и привреде, Aлексадар Aнтић и Душан Вуjовић, као и градоначелник Београда Синиша Mали.

Танјуг