Џозеф Бајден ће држати слово на православном конгресу у Америци

331514_10150511143940628_790675627_10700093_1414398796_o

Велико узнемирење међу православним Грцима у Америци је изазвала вест да ће Џозеф Бајден, заступник уништења Србије, дипломац језуитске школе и поборник слободног чедоморства одржати говор на грчком православном конгресу у Америци. Већина обичног народа православних у Америци не схвата откуд идеја јерархији да овога политичара омраженог међу православним хришћанима позове за говорника на конгрес Грчке православне архиепископије у Америци. Посебно је велика смутња међу прелазницима из других религија у Православље. Они су сматрали да долазе у подручје где се чувају јеванђелске вредности, а сада виде да јерархија Цркве подилази безбожницима више него неки јеретички предстојатељи.

ЊУ ЈОРК – Потпредседник Џо Бајден ће одржати предавање на Великом Банкету 42. Бијенала јерархије и мирјана Грчке православне архиепископије у Америци.

Велики банкет је традиционално завршни догађај Конгреса јерархије и мирјана, и одржаће се 9. јула. Очекује се 1800 делегата и гостију да присутствују.

Архиепископ Димитрије Амерички ће председавати на Конгресу 42. бијеналног окупљања јерархије и мирјана који ће се одржати ове године у Филаделфији, Пенсилванија, од 6- 10. јула, 2014, и имаће фокус на тему овог конгреса „Православна хришћанска породица – пребивање са Христом и сведок његовог Јеванђеља”. Паралелно са Конгресом јерархије и мирјана, Грчко православно удружење дама милосрђа ће одржати своју Бијеналну националну конвенцију на истом месту.

srbomrzac

Бајден на Балкану

Што се тиче Бајдена, омраженог међу онима који иоле имају осећаја за милосрђе и хришћански морал због његовог става према чедоморству, познато је да он негује јаке везе са јерарсима Цркве. Српској јавности је познат по свом снажном залагању за бомбардовање Србије, подршци независности Косова и учествовању у афери и манастиру Високи Дечани после које је разорена Епархија рашко-призренска. Коментари православних у Америци поводом бијенала говоре да га православни Американци сматрају за непријатеља побожности више и од самих Срба. Да ли ће и у Америци да се појави неки епископ који ће супротставити његовом ауторитету попут епископа Артемија који се противио посети Бајдена Дечанима, остаје да се види.

Клирици ће постати најгори и најнечастивији од свих. (Свети Козма Етолски)

Погледајте такође: Убиство св. Петра Дабробосанског, други пут у Сарајеву

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“