Трејси Ен Џејкобсон: „Мени је лично драго што смо (САД) пријатељи са Косовом“

TrejsiDzejkobson

Шеф америчке канцеларије у Приштини Трејси Ен Џејкобсон изјавила је синоћ да ће САД наставити да подржавају Косово уколико оно буде привржено демократским принципима и ако наставии да се креће на европском путу.

“Убеђена сам да, уколико је Косово остане при демократским начелима, да ће напредовати на путу евроинтеграција. Наша канцеларија намерава да настави сарадњу са Косовом и да га подржи у евроинтеграцијама и напорном раду који следи. Мени је и лично драго што смо пријатељи”, казала јер Џејкобсонова.

На пријему поводом годишњице независности САД, Трејси Ен Џејкобсон је истакла важност одржавања локалних и парламентарних избора, јер су, како је казала, први пут спроведени на целој територији Косова.

“Вечерас славимо 238. годишњицу проглашења независности Сједињених Америчких Држава, као и годишњицу рађања демократије. Такође славимо демократски развој косовског друштва, хоћу да честитам косовским грађанима и институцијама на првим парламентарним изборима”.

На пријему поводом Дана независности САД-а, присутнима се обратила и ткзв. председница Косова Атифете Јахјага. Она је изразила захвалност Сједињеним Америчким Државама на подршци у изградњи демократске визије Косова, рекавши да су оне заслужне што грађани данас живе у миру.

„Желим да сви заједно подигнемо чаше и у здравици честитамо Дан независности САД, да обележимо и прославимо вечно пријатељство и партнерство између народа Косова и америчког народа, који су уједињени у заједничком циљу за слободу, једнакост и демократију“ рекла је Јахјага.

Пријему у Приштини су присуствовали и ратн злочинац Хашим Тачи, шефови канцеларија других земаља у Приштини, европски званичници, представници српских и албанских политичких партија, ткзв. градоначелници српских општина, представници СПЦ, других верских заједница, представници медија, цивилног друштва.

(КиМ Радио)