Аустрија: Грађани ће ускоро бити чиповани?!

čipovanje-ljudi-420x241

У Аустрији би се уграђивали чип-имплантанте грађанима уколико би се прихватио предлог портпарола за здравствена питања и генералног секретара странке „Tim Stronah“ Маркуса Френца.

Бивши шеф болнице „Хартман“ предложио је да се Аустријанцима угради чип на којем би се налазили сви подаци о њима, па тако и медицински.

Он је, у ауторском коментару на сајту „ортнерлајн“, оценио да је једина сврисходна електронска документација о пацијенту само у облику имплантата, то јест чипа на којем би били сви подаци.

Френц је истакао да би такав чип смањио администрацију у болницама, јер нико више не би могао да тврди да је осавио код куће, или изгубио своју медицинску документацију, пошто би је стално носио са собом.

Такође се може искључити могућност фалсификовања исте, образложио је он свој предлог.

Овај предлог наишао је на критику јавности, која се већ супроставила електронском систему ЕЛГА, за који се власт определила, а који је, према Францу, већ антиквитет.

Извор: Танјуг, Магацин

Магацин коментар: Подсећамо вас да су противници чиповања, као и људи из цркве упозоравали управо на овакве ствари, односно да ће се предлози чиповања сервирати управо да би нам „олакшали“, и за „наше добро“, да не би морали да носимо много докумената (као да здравствена књижица има килограм). За сад је ово предлог, али сетимо се, колико јуче била је само „парада поноса“ а данас захтевају да буду равноправни, да усвајају децу, да се венчавају, итд.  У памет се људи, оно на што су нас упозоравали, а ми мислили да је немогуће, полако долази на наша врата.