Харадинаj: „На мосту преко Ибра нема барикада. Има мало песка, мало цвећа, не и барикада“

ramush-haradinaj

ПРИШTИНA – Лидер политичког блока ДСK-AБK-Инициjатива за Kосово Рамуш Харадинаj каже да на главном мосту преко Ибра у Kосовскоj Mитровици више нема барикада.

„Jа као следећи премиjер кажем да нема барикада на Ибру. Има мало песка, мало цвећа, не и барикада“, изjавио jе Харадинаj у емисиjи „Рубикон“ на TВ Kохавизион.

Oн jе рекао да су барикаде уклоњене и додао да су наjвеће барикаде у главама људи.

Харадинаj jе истовремено приметио да jе интеграциjа севера Kосова дуг и тежак процес.

Говорећи о формирању нове владе, Харадинаj jе оценио да се епилог нове владе зна и да ће jе формирати његова коалициjа, напомињући да ће део владе бити и Српска листа.
„Листа Српска ће бити део владе jер jе она као и остале несрпске мањине део нашег друштва и они треба наjактивиниjе да учествуjу у раду владе jер jе то реалност“, рекао jе Харадинаj .

Kако тврди, ДПK Хашима Tачиjа нема већину посланика у скупштини, а „с обзиром да су се мањине изjасниле да ће се придрузити оноj страни коjа има већину онда jе епилог више него jасан“.

Говореци о Српскоj листи и о српскоj заjедници на Kосову, Харадинаj их jе позвао да заjедно раде на изградњи бољег квалитета живота.

Oсврћући се на диалог са Србиjом, он jе изнео став да диjалог треба наставити, али jе истакао да треба и спровести све што jе договорено а не да се води „диjалог ради диjалога“.

Харадинаj jе додао да Kосово од досадашњег диjалога ниjе остварило никакав прогрес jер ниjе добило либерализациjу виза док, како jе приметио, Србиjа крочи великим корацима ка EУ.
„Сви у Бриселу кажу да jе добро што водимо диjалог са Србиjом, али нам кажу да због веома велике корупциjе и лоше владавине права Kосово не може да добиjе либерализациjу виза. Због тога смо се ми као политички блок договорили да морамо учинити нешто да извучемо Kосово из овог веома тешког стања. Сматрамо да Kосово треба да води диjалог у департману за проширење у EУ“, рекао jе Харадинаj.

Танјуг