Заставе и транспаренти Европљана против такозваног независног Косова

??????????????????????

На главном градском мосту на Ибру у подељеној Косовској Митровици

Заставе и транспаренти Европљана против такозваног независног Косова

 ???????????????????????????????

Све је више знатижељника не само из Србије, већ из читаве Европе, који долазе  у подељени град на Ибру , Косовској Митровици и који несебично дају подршку Србима и Србији  за очување Косова и Метохије у састав Србије.

У понедељак, 1. јула,  у вишедневну посету Косову и Метохији, српским манастирима,  дошла је група пољака из више градова Пољске. Они су испред главног градског моста на Ибру развили велики транспарент на коме на српском и пољском језику пише “Пољаци за српско Косово“.

???????????????????????????????

Вођа групе пољака Марек Скавински, професор из Варшаве, који седми пут посећује Косово и Метохију, и који одлично говори српски језик, каже  да је Пољска признала такозвано независно Косово али да није упсоставила никакве дипломатске односе са  таквим Косовом, нити ће. Он наводи да пољски народ углавном подржава Србију и српски народ и да је против независности Косова и одузимања Косова  од Србије.

Такође ових дана  подељени град на Ибру посетила је група Чеха  која је испред моста развила чешку заставу у знак, како су казали, да чешки народ никада неће прихватити такозвано независно Косово и да чешки народ  зна  и  верује  да ће Косово и Метохија бити увек српско јер по међународном и саваком другом праву , кажу они, Косово и Метохија је саставни део Србије.

Зоран Влашковић – Срби на окуп