Прва афера Београда на води, издавали лажна решења!

BEOGRAD-NA-VODI

Београдска полиција покренула је истрагу у „Железницама Србије“ због сумњи да су најближи сарадници директора овог предузећа Драгољуба Симоновића издавали лажна решења појединим бизнисменима да су наводно власници објеката на делу где се гради „Београд на води“, како би од државе наплатили одштету. Полиција због ове мућке проверава и помоћницу генералног директора Гордану Савић Поповић, открива „Ало!“. Полиција сумња да су неки од њих једном београдском бизнисмену покушали да омогуће да добије 200.000 евра од државе.

Сумњамо да су неки људи из овог предузећа смислили ову велику превару. И то тако што су готово преко ноћи омогућавали решења појединцима, по којима су ти људи наводно били власници неких од локација на којима се гради „Београд на води“. Све је то рађено с циљем да се наплати штета од рушења објеката на тим локацијама. Тако су у договору са појединцима направили фиктивна решења за неке људе, углавном своје пријатеље, да су они власници, а у ствари немају везе са тим и никада нису имали ништа на тим локацијама. Конкретно, открили смо да је једна Симоновићева сарадница омогућила свом пријатељу бизнисмену, власнику приватног радија, да овом преваром стави себи у џеп 200.000 евра. Иначе, она је и раније са фирмом тог свог пријатеља у име „Железница Србије“ учествовала у закључивању штетних уговора, и ти поступци још трају – објашњава саговорник „Ало!“.

Полиција сумња да је за ове малверзације знао и Симоновић, пошто се проверава и евентуална улога у свему овоме и његове помоћнице Гордане Савић Поповић.

– Симоновићеви људи од поверења осумњичени су за злоупотребу службеног положаја и сумњу да су за велике износе имали намеру да оштете буџет државе. Полиција проверава и евентуалну повезаност помоћнице генералног директора Гордане Савић Поповић. Покупили смо документацију и обавили разговоре са појединцима из Симоновићевог кабинета. Пошто је невероватно да он није знао шта се ради, и он ће бити саслушан.

Из „Железница Србије“ тврде да немају никаква сазнања да се у њиховој компанији води било какав поступак у вези са издавањем земљишта на којем ће се градити „Београд на води“, па самим тим ни против Гордане Савић Поповић, помоћника генералног директора за управљање некретнинама. Тврде да она није привођена у МУП, нити је била позивана да о томе даје било какве информације државним органима?!

Ало