КПС забранио Марку Ђурићу да уђе на КиМ

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

Лепосавић – Директору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, Марку Ђурићу, „косовска полиција“ је данас на прелазу Јариње забранила улазак на тероторију покрајине.

Ђурић се тренутно налази на прелазу Јариње и требало би овим поводом да да изјаву медијима, јавља Танјугов дописник са лица места.

Ђурић је данас у Бањској требао да положи камен-темељац за зграду са 12 стамбених јединица, површине од по 41 квадрата, коју финансира Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић је требало да посети Звечан, Рудаско-металуршки комбинат Трепча, где је требало да се сусретне са руководством комбината и на крају посете Косову разговара и са представницима Срба са севера Косова.

Ђурић: Срамно образложење КПС

Ђурић је оценио да се ради о флагрантном кршењу споразума, непошовању договора о слободи кретања и кршењу свих принципа који су договорени везано за ову тематику.

„То неће бојим се остати без последица и сасвим сигурно неће омести институције Србије у нормалном функционисању, али се исто тако бојим да је то лош сигнал када је реч о нормализацији односа Београда и Приштине“, рекао је Ђурић на прелазу Јариње.

„Због тога“, додао је он, „апелујем на међународну заједницу да помогне у превазилажењу проблема, наша жеља је да се не стварају дотане тензије, да се проблеми решавају кроз дијалог“.

„Нико нас неће спречити и заустављати у нормалном обављању нашег посла”, нагласио је Ђурић, а упитан шта је разлог за његово заустављање на Јарињу рекао је да је добио „срамно образложење“ од полиције да је из Приштине стигла забрана.

Ђурић се након краћег задржавања на интергисаном прелазу који се налази надомак Рашке вратио назад.

(Танјуг)