ДСС КиМ: Томислав Николић на Газиместану доживео такву бламажу коју ни један српски владар од Косовског боја до данас није доживео

dss slika

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

 

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

            Политички дебакл Томислава Николића на Газиместану спада у ред такве бламаже коју ни један српски владар од Косовског боја до данас није доживео. У једној нормалној цивилизованој држави после такве политичке бруке свако ко је на власти поднео би оставку. На жалост, Србија нема ту срећу јер у принципу и није правно уређена и демократска држава.

У суштини се поставља питање, шта је тражио Томислав Николић на Газиместану. После Бриселског споразума који је класичан вид националне издаје, а чији је генерални покровитељ Томислав Николић његово појављивање на Газиместану је прст у око српском народу. Успут је председник Србије поставио утврђену и праву државну границу између централне Србије и Косова чиме је на драстичан начин погазио Устав Србије над којим је положио заклетву. Ако Томислав Николић мисли да српски народ није довољно бистар па не разликује издају од патриотизма на Газиместану се уверио да није тако.

И уопште последњих дана Срби на Косову и Метохији јасно показују Београду да се не слажу са издајничком политиком ове власти. Сличну политичку бруку приликом постављања “парка мира” на митровачком мосту доживео је и Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ дојучерашњи саветник председника Србије магистра Томислава Николића.

Такође и сами избори за сепаратистичку скупштину Косова и Метохије где је број изашлих Срба на такве изборе мањи од три посто показује да национална политика Александра Вучића на Косову и Метохији је доживела крах. За бруку је договорена крађа гласова на истим изборима између Београда, Брисела, Приштине и OSCE-а као организатора избора, којом приликом су се пуниле бирачке кутије мимо свих изборних норми и процедура.

Све у свему, суд о националној политици ове Владе даће историја као и бројне судске истанце јер издаја као злочин према сопственом народу никада не застарева.

 

У Косовској Митровици
01. 07. 2014. године  
                                                         
Председник покрајинског одбора                                                                                                                   
Демократске странке Србије

др Ненад Којић

Saopstenjedss03