Данас заједничка седница влада Србије и Мађарске

srbija-madjarska

У Палати „Србија“ у Београду биће одржана заједничка седница влада Републике Србије и Републике Мађарске. Седници ће присуствовати и мађарски премијер Виктор Орбан.

Пре заједничке седнице, предвиђен је и посебан састанак премијера Александра Вучића и Виктора Орбана, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Састаће се такође и шефови дипломатије Ивица Дачић и Тибор Наврачић, министри унутрашњих послова Небојша Стефановић и Шандор Пинтер, али и министри одбране Братислав Гашић и Чаба Хенде, преноси Танјуг.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговараће са колегом из Мађарске, министром за национални развој Мађарске Миклошем Шестаком.

И српска министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић састаће се са државним секретаром мађарског министарства пољопривреде Иштваном Нађем, док ће се министар културе Иван Тасовац састати са државном секретарком за културну дипломатију мађарског Министарства за спољне послове и трговину Моником Балатони.

После заједничке седнице двеју влада, предвиђено је да министри Зорана Михајловић и Миклош Шестак потпишу Споразум о друмском превозу путника и ствари.

Такође је у плану и да министарка Богосављевић Бошковић и Нађ потпишу Споразум о правном статусу Регионалног центра за животну средину за Централну и Источну Европу.

Министри Стефановић и Пинтер потписаће Протокол два министарства унутрашњих послова о оснивању и функционисању заједничког контакт центра за сарадњу полиција.

(РТС)