Њуз.нет: Александар Вучић купио стан у макети Београда на води

Beograd-na-vodi-maketa

БЕОГРАД, (Њуз) – Премијер Србије Александар Вучић купио је стан у макети Београда на води од 55 квадратних милиметара, сазнаје Њуз.

Вучић је још раније, приликом разгледања макете у Дубаију, резервисао макету свога стана, одушевљен погледом који се из њега пружа, као и прецизношћу и квалитетом израде свога стана.

– Онај ко не види потенцијал у овој макети би вероватно желео да смо направили макете олупина бродова и барака – изјавио је Вучић на конференцији за штампу, где је детаљније представио и свој нови стан – Посебно ми се свиђа модерна отворена кухиња, са све минијатурним шпоретом и фрижидером. Куповином првог стана у макети желим да пошаљем јасну поруку да ми верујемо у макету овог пројекта и у сигурну будућност Београда на води у размери од 1:500 – напоменуо је премијер Вучић.

Стручњаци се слажу да Вучићев потез показује да српска влада свом снагом стоји иза макете Београда на води, али и шаље јасну поруку моделарима широм света да је Србија сигурна земља када су детаљни модели улица, зграда и паркова у питању.

– Планови и најаве изградње великих пројеката су неуверљиви ако не постоје опипљиве макете зграда које можете додирнути својим прстима – каже нови градски архитекта Милутин Фолић – Мени се допадају и минијатурни модели бродова на плавој површини која представља Саву, и већ сам купио један. Једино ми мало смета што нема минијатурних сплавова – додао је он.

Новинари су добили прилику да голим оком погледају премијеров нови стан који се налази на само 45 сантиметара од модела оперске зграде. Према сазнањима до којег је дошла екипа Њуза, премијер је за овакву ексклузивну локацију морао да подигне мини кеш кредит који ће у ратама са каматом од 4 промила морати да врати арапском макетару у наредних неколико сати на сваких пар минута.

Виктор Марковић – Њуз.нет