Њуз.нет: Мегатренд пооштрио услове за поклањање диплома

mica-jovanovic-megatrend-foto-m-djordjevic-1

Оваква мера највероватније је резултат жеље да се ублажи негативни имиџ

БЕОГРАД, 27. јун 2014, (Њуз) – Мегатренд универзитет знатно је пооштрио услове за поклањање испита и диплома, сазнаје Њуз од студената који тамо студирају.

Оваква мера највероватније је резултат жеље да се ублажи негативни имиџ факултета који је, највише због сумњивог доктората ректора Миће Јовановића, у последње време знатно урушен.

– Мегатренд сам уписала прошле године на препоруку другарице која је тамо асистенткиња јер га је са најбољим оценама завршила за само две године. Све је текло глатко до пре неколико дана када сам хтела да закажем састанак са ментором око доделе дипломе. Међутим, шокирало ме је када су ми у студентској служби рекли да за одбрану дипломског није више довољно да се лепо обучем због фотографисања за доделу звања, већ да ћу морати да напишем и некакво мотивационо писмо на једном А4 листу, на тему „Зашто ми се допада овај факултет“ – каже, видно изнервирана, Славица Марковић, апсолвенткиња Мегатренда – Срећом, све се добро завршило након што сам преко телефона оштро прекорила неку жену у студентској служби, тако да ћу диплому највероватније добити наредне недеље, што није случај са многим мојим колегама који су оштећени овим новим прописима – додала је она.

Њена колегиница Милица Топаловић, којој фали још један испит до дипломског, каже како се непријатно изненадила када су је јуче позвали са факултета и рекли јој да треба лично да дође како би је професор упознао и уписао јој оцену у индекс.

– Када смо уписивали факултет, речено нам је да ће се школа сама бавити административним стварима попут уписивања свих оцена пре почињања студија. Не само што сам морала да купим индекс, већ сам морала да зовем најбољу другарицу да је питам где се налази факултет. Другарица која је тамо дипломирала прошле године је морала да контактира неколико колегиница да би то сазнала – каже Милица – Нисам против тога да студенти долазе лично на испите и покажу се у најбољем светлу, али ме чуди да професори игноришу чињеницу да је лето и да је велика врућина у превозу – каже ова студенткиња Мегатренда.

Са самог универзитета нису желели да нам званично потврде информацију о пооштравању услова за поклањање диплома, али нам је близак извор са факултета потврдио да су неки професори, да би очували репутацију ове установе, решили да окрену други лист и да многи од њих размишљају да почну да се појављују на неким предавањима.

Мирослав Вујовић