Руси забранили концерт сатанисте Мерилина Менсона

merlin-manson-05-0906-2012_620x0

Власти руског града Новосибирск забраниле су одржавање концерта америчког рокера Мерилина Менсона због страха да би његов екцентрични наступ могао да увреди православне вернике и промовише садомазохизам.

„Неће бити концерта Мерилина Менсона у Новосибирску“, саопштили су организатори, додајући да су власти овог сибирског града одбиле да дају дозволу за концерт који је требало да буде одржан у недељу 29. јуна.

„Борили смо се до краја, али је ситуација, на жалост, таква да смо морали да се повучемо“, истиче се у саопштењу организатора који обећавају да ће вратити новац свима који су купили карту.

Менсон (45) је често био на мети критика верских организација и заједница, чак и у родној Америци.

Његов албум „Антићрист Суперстар“ из 1996. продат је у седам милиона копија широм света.

Како преноси АФП, на стотине верских активиста протестовало је против одржавања Менсоновог концерта у Новосибирску, оптужујући америчког „енфант террибле“ за вређање руских православних верника.

„Менсонови наступи уживо делују као забавни парк са садомазохистичким призвуком. Садомазохизам је ментални поремећај. Новосибирску не треба оваква представа“, казао је у изјави за московски Ехо радио један верски активиста.

Танјуг