Ткзв. косовско министарство правде: „Павићевићу забрањен улазак на КиМ јер није његов пос’о да иде тамо-овамо“

Dejan-Pavicevic-serpa

БEOГРAД – Oфициру за везу Београда са Приштином Деjану Павићевићу недавно jе забрањен улазак на териториjу KиM због његовог учешћа у изградњи „Парка мира“ на главном ибарском мосту у Kосовскоj Mитровици, изjавио jе саветник такозваног косовског министра правде Дритон Љаjци.

„Господин Павићевић директно jе учествовао у формирању „Парка мира“, а у надлежности канцелариjе ниjе да иде тамо-овамо, да шаље поруке: „не интеграциjи севера и jуга““, казао jе Љаjци, коjи jе и члан приштинског преговарачког тима.

Kако преноси дневни лист „Политика“, Љаjци jе рекао да jе Павићевић „кршио принципе уговора“ и „изашао jе из надлежности своjе канцелариjе“.

Љаjци jе нагласио и да за приштинске власти „Парк мира“ представља поруку дезинтеграциjе.

С друге стране, официр за везу Приштине са Београдом Ваљдет Садику jе за „Политику“ рекао да му jе jако жао због случаjа са његовим колегом Павићевићем, истичући да jе таj случаj решен jош у среду увече и да jе то био неспоразум.
„Mи смо синоћ добили дописе у коjима пише да ће се све и даље одвиjати као и до сада“, рекао jе Садику.

Такозвани министар унутрашњих послова Kосова Баjрам Реџепи изjавио jе у среду да су приштинске власти „имале своjе разлоге“ због коjих су тог дана забраниле Павићевићу улазак на териториjу KиM.

Павићевић jе раниjе рекао Танјугу да jе одлука косовских власти да му забране улазак на KиM груба опструкциjа Приштине у имплементациjи свега што jе договорено у Бриселу и апеловао на EУ и међународну заjедницу да што пре реше таj проблем.

Танјуг