АФАНС: Амбасадорка Србије у Италији најављена на скупу тамошње фашистичке организације

Београд — Амбасадорка Србије у Италији Ана Хрустановић неће присуствовати скупу у организацији Каса Паунд, речено је Бети у Министарству спољних послова Србије.

У министарству напомињу да „није било ни планирано да амбасадорка Хрустановић узме учешћа на овом скупу, за који је организатор самоиницијативно штампао наводни програм, без претходног договора с нашом Амбасадом у Риму“.

Организација Антифашистичка акција (АФАНС) из Новог Сада упозорила је данас да је на скупу италијанске фашистичке организације Каса Паунд најављено учешће амбасадорке Хрустановић.

Спорни скуп најављен је за суботу, 28. јун, у Перудји, а АФАНС је објавио и најавни плакат са насловом „Краљица балкана“ (Ла Регина деи Балцани), поред кога је уцртана застава Србије и наведено име Хрустановићеве.

На плакату се наводи да ће бити организована „дебата о Србији“, као и традиционална српска вечера и фестивал.

Каса паунд је основана као сквот 2003. године у Риму, а предмет је многих критика и протеста због експлицитног наводјења фашизма као идеологије и величања италијанске фашистичке прошлости.

 

АФАНС: Амбасадорка Србије у Италији најављена на скупу тамошње фашистичке организације

НОВИ САД, 24. јуна 2014. (Бета) – Организација Антифашистичка акција (АФАНС) из Новог Сада упозорила је у уторак да је на скупу италијанске фашистичке организације Каса Паунд (CasaPound) најављено учешће амбасадорке Србије у Италији Ане Хрустановић.

Спорни скуп најављен је за суботу, 28. јуна у Перуђи, а АФАНС је објавио и најавни плакат с насловом „Краљица Балкана“ (La Regina dei Balcani), поред кога је уцртана застава Србије и наведено име Хрустановићеве.

На плакату се наводи да ће бити организована „дебата о Србији“, као и традиционална српска вечера и фестивал.

АФАНС упозорава да та организација своју идеологију темељи на национализму и фашизму.

Каса паунд је основана као сквот 2003. године у Риму, а предмет је многих критика и протеста због експлицитног навођења фашизма као идеологије и величања италијанске фашистичке прошлости.

(Бета)