У Албанском царству дроге заплењено 39 тона канабиса (ФОТО)

lazarat

Албанска полиција је, у оквиру опсежне операције против кријумчара наркотика у селу Лазарат, код Ђирокастра, запленила више од 39 тона канабиса, уништила преко 112.000 стабљика те дроге, открила велике количине оружја и одузела више личних докумената, укључујући и један српски пасош.

Заплењени су различити идентификациони документи, један српски пасош и сада се проверавају подаци на основу тих докумената, навела је полиција, како преноси албанска агенција АТА.

Албанска полиција је навела да се операција у Лазарату, „царству канабиса“, наставља с циљем успостављања потпуне контроле над „територијом и објектима“ и да је до сада приведена 21 особа осумњичена за нападе ватреним оружјем на полицију, узгајање канабиса и уништавање имовине.

Најмање 413 кућа је претражено, као и још неколико објеката у том месту, које је на злом гласу по узгајању дроге.

Полиција је саопштила да је заплењено и око осам пакета хероина, као и да је, током рације, откривено пет лабораторија – две за прераду опојних биљака а три за прераду уља хашиша, као и два инкубатора и 27 лампи за грејање биљака. Заплењена је и велика количина наоружања, међу којим 98 аутоматских пушака, шест пиштоља, два снајпера, три ракетна бацача, ….

Полицијска опсада Лазарата почела је 15. јуна а после пет дана оружане акције и сукоба са становништвом, снаге реда успеле су да успоставе контролу над тим местом.

Лазаратски „босови“ су напустили терен. Претпоставља се да су они који су пуцали отишли из села, а они који су остали отварају врата за претрес и признају да су узгајали канабис.

Полицајци пале канабис заплењен по кућама и одлазе, а за њима остаје само дим и ватра. Такође се ради и на откривању и хапшењу свих оних који су пуцали на полицајце, наводи АТА.

Танјуг

lazarat9 lazarat1 lazarat2 lazarat3 lazarat4 lazarat5 lazarat6 lazarat7 lazarat8