Њуз.нет: Влада једногласно усвојила Вучићев предлог да се пролеће разреши дужности и постави лето

vucic-patetika-teleprompter

БЕОГРАД, (Њуз) – Влада Србије је данас једногласно усвојила предлог премијера Александра Вучића којим је са своје дужности разрешено пролеће, а на његово место постављено лето, сазнаје Њуз.

Дуго очекивана одлука резултат је Вучићевог незадовољства резултатима које је пролеће постигло за време свог мандата.

– Пролеће је више пута показало да не схвата колико је озбиљна ситуација у којој се Србија налази – тврди Вучић – Сви у влади смо добро анализирали ефекте његовог рада у претходним месецима и дошли до закључка да је пролеће показало несавесност и неефикасност које су као резултат имале катастрофалне поплаве у Србији. Поред тога, бројне афере које су пратиле његов мандат су му смањиле кредибилтет у очима народа и било је неопходно предузети конкретне кораке. Ценећи све ове разлоге донео сам одлуку да сменим пролеће и на његово место доведем лето за које очекујем да испуни сва моја очекивања. Ова одлука је лично моја и спреман сам да прихватим сваку врсту одговорности уколико лето не оправда очекивања владе -јасан је премијер.

Лето, које је преузело дужност данас, тачно у 12:51 признало је да је мало затечено овом одлуком владе, али да ће учинити све да оправда поверење које му је указано.

– Тек сам преузело дужност, па вам не могу пружити више информација о стању у мом ресору. Подршка коју сам добио од премијера ми много значи и трудићу се да, својим резултатима, задовољим његове критеријуме. Прве видљиве резултате можете очекивати у јулу, евентуално августу. У сваком случају, договор који имам са Вучићем је такав да ћу за три месеца поднети извештај о раду када ће бити донета дефинитивна одлука о мом статусу и даљој сарадњи – изјавило је лето.

Бојан Савић – Њуз.нет