Марко Јакшић предложио Слободана Самарџића за новог лидера ДСС-а

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Функционер Демократске странке Србије са Косова Марко Јакшић предложио је данас потпредседника ДСС Слободана Самарџића за новог лидера те странке.

Он је изнео тај предлог на данашњој седници Главног одбора, у име Покрајинског одбора ДСС Косова и Метохије.

„Предложио сам га за председника из много разлога. Он се дуго бавио питањем Косова и био је доста успешан као преговарач и министар за КиМ“, рекао је Јакшић агенцији Бета.

Према његовим речима, Самарџић је одговорио да ће размислити о предлогу, али и да се таква понуда не одбија, посебно зато што долази од Срба са Косова.

slobodan-samardzic-dss

Јакшић је казао да ће контактирати и друге одборе ради обезбеђивања подршке Самарџићевој кандидатури, али је изразио сигурност да неће бити потребно „велико лобирање“.

Он је оценио да ДСС мора имати „чврсту личност као што је Самарџић на челу, да не би доживела судбину Српског покрета обнове и неких других странака“.

(Блиц)