Ако су смењени челници због лоших резултата и Дачић мора да сноси одговорност

Boris-Tadic

Београд — Бивши министар унутрашњих послова Ивица Дачић мора да сноси одговорност заједно са смењеним начелницима полиције за лоше резултате,каже лидер НДС Борис Тадић.

„Ако су смењени челници криви за лоше резултате, невероватно је да се игнорише одговорност Дачића“, рекао је Тадић за дневни лист „Блиц“ од недеље.

„Док Дачић не сноси одговорност, (председник Србије Томислав) Николић скандалозно излази изван својих законских овласћења тражећи смену начелника полицијских управа, што је посао министра (Небојше) Стефановића, који је вероватно окупиран афером око доктората пропустио да обави свој посао“, рекао је Тадић

Он је казао да бивши министар полиције, а садашњи министар спољних послова, није реформисао Министарство унутрашњих послова током шест година колико је био на његовом челу.

Бивши председник Србије оценио је сумњивим начин на који се полицији предао Дарко Шарић, коме се суди за шверц дроге и прање новца, и додао да би Шарићеве сараднике требало тражити „не само међу онима које помиње, и не само у Србији“.

Према Тадићевим речима, борба против криминала је стала у односу на оно што је учињено 2012. године под вођством њега и Миодрага Ракића, када је постигнут „светски рекорд у заплени наркотика“.

Упитан да ли нешто замера премијеру Александру Вучићу, Тадић одговара да му замера „огромну потрошњу енергије на медијску презентацију политике у околностима када је економија земље по свим параметрима у потпуном колапсу“.

Тадић је даље навео да је „судар са медјународним институцијама као што је ОЕБС крајње излишан и штетан по Србију“.

Према Тадићу, премијер и Влада су одговорни за врло тешку политичку атмосферу у Србији коју сви градјани осећају.

Према Тадићу, у Војводини су потребне промене због политичке кризе која онемогућава решавање горућих економских проблема покрајине.

„Реконструкција подразумева промене унутар постојеће коалиције, а уласком НДС имали бисмо проширену коалицију“, рекао је Тадић.

„Наш улазак у владу (Војводине) зависи од тока преговора и спремности других странака на прихватање и наших начела, али и заједничких циљева“, закључио је Тадић.

(Б92)