Mило Ђукановић: Црна Гора афирмише систем вредности примерен EУ и НATO

Milo-Đukanović1

ПOДГOРИЦA – Црна Гора jе држава коjа данас, убедљивиjе од других, афирмише систем вредности примерен Eвропскоj униjи и НATO савезу и регионални jе лидер у приближавању евроатланским структурама, оценио jе црногорски премиjер Mило Ђукановић, уз поруку да jе приоритет државе економски развоj.

Премиjер и председник Демократске партиjе социjалиста (ДПС) jе убеђен да ће Црна Гора даљом посвећеношћу завредити и пуно поштовање и верификациjу тих напора и да ће у блискоj будућности остварити и таj први циљ – чланство у Aлиjанси.

На свечаности поводом дана ДПС-а, Ђукановић jе нагласио да jе држава данас посвећена питањима даљег економског и друштвеног развоjа, преноси портал Радио телевизиjе Црне Горе.

„Некада наjмање развиjена држава у овом региону, данас jе наjразвиjениjа економиjа на Западном Балкану, то jе економиjа коjа jе у последњоj години расла брже од свих економиjа у региону“, казао jе председник владе и додао да су лидер у региону по страним директним инвестициjама.

Ђукановић jе убеђен да ће преостале две године мандата влада искористити на прави начин – у интересу реализациjе развоjних проjеката и у интересу даљег унапређења владавине права и развоjа демократиjе.

(Танјуг)