Права истина о Косову? ОВК је киднаповала Србе и вадила им органе! (видео)

vadjenje organa srbima

Амерички новинари Мајкл Монтгомери и Стивен Смит, допутовали су на Балкан да истраже послератно стање на Косову. Њихово истраживање изнело је на светлост дана доказе који указују на повезаност Ослободилачке војске Косова (ОВК) и крими-група које харају црним тржиштем. Ови докази указују на то да крај рата не значи нужно и крај ратних злочина.

– Дошли смо на Косово одмах после рата, фокусирајући се на једно село у коме је једна паравојска починила стравичан масакр. Али, оно што смо затекли на путу само месец дана после рата јесте да злочинима није био крај. Када је НАТО протерао српску војску, а етнички Албанци се вратили на Косово, ратни злочини по престанку рата су настављени, а њих су чинили Албанци. Срби су једноставно нестајали – испричао је Монтгомери.

Највећи утисак на Американце оставили су мистериозни нестанци Срба. Према њиховом искуству, логично је било да су разлози киднаповања заправо материјалне природе. Оно што их је изненадило је да за нестале Србе нико никада није тражио новчану надокнаду. Они су само нестајали.

Међутим, како истиче Монтгомери, мистерија почиње тек при сазнању да се киднаповани Срби превозе у Албанију, под наређењем да им не зафали ни длака с главе.

У Албанији их дочекују доктори, а након лекарског прегледа само неки бивају одабрани, одвођени на другу локацију, убијени и претворени у робу за продају. Њихови органи продавали су се за добре паре.

– Желели смо да нађемо доказ да се овакве ствари дешавају, али нисмо могли да тек тако копамо гробове по Албанији и тражимо лешеве, па смо отишли у УН, надајући се да ће им информације до којих смо дошли бити корисне – изјавио је Монтгомери.

Међутим, сви сумњиви докази да се у одређеној албанској кући дешавају операције вађења органа су касније уништени.

* Погледајте видео:

Приштинска ТВ: Нема доказа о трговини органа на Космету

Приштинска телевизија Кљан Косова објавила је да Специјални истражни тим на челу са америчким тужиоцем Клинтом Вилијамсоном није нашао доказе о трговини органима на Косову током рата 1999. године.

Тај извештај, како ТВ Кљан тврди треба да буде објављен за два месеца и у њему ће бити одбачени наводи специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија. Приштинска телевизија јавља да ће бити подигнуте оптужнице за 12 појединачних случајева ратног злочина.

Извештај о резултатима истраге који је био планиран да се објави у јуну одложен је за два месеца, јавља ТВ Кљан Косова позивајући се на добро обавештене изворе.

Према међународним изворима Вилијамсон ће након представљања извештаја напусти место шефа Специјалног тима. Замениће га такође амерички тужилац који ће истражити 12 случајева ратних злочина о којима је екипа на челу са Вилијамсоном пронашла доказе да су се догодили после 12. јуна 1999 године.

Према наводима, ТВ Кљан Косово ради се о индивидуалним злочинима за који не постоји организована криминална група. Оптужнице о ових 12 случаја биће подигнуте до краја ове године.

Портпарол тужиоца Вилијамсона Жоао Соуза рекао је агенцији Бета да не може да коментарише истрагу која је у току као ни медијске спекулације. Не желимо да прејудицирамо резултат истраге, резултати ће бити објављени , навео је Соуза.

21.06.2014. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић