Странци и даље остају саветници Владе Србије

guzenbauer 1

БEOГРAД – Некадашњи аустриjски државник Aлфред Гузенбауер и италиjански франко фратини остаjу у саветничком тиму Владе Србиjе и премиjера Aлександра Вучића, пишу данас „Вечерње новости“.

За сада се не зна да ли ће бити продужен и ангажман Доминик Строс-Kана, бившег генералног директора MMф-а, коjи jе од прошле jесени помагао власти у Београду у области економиjе, а посебно jавних финансиjа.

Лист додаjе да постоjи могућност да Строс-Kана „наследи“ неко од немачких стручњака, с обзиром на то да Берлин инсистира да се jош унапреди контрола трошења новца из државне касе како би се на jесен прво отворило поглавље 32, коjе се тиче jавних финансиjа.

Лукрециjа Пагано, портпарол некадашњег италиjанског шефа дипломатиjе фратиниjа, потврдила jе за Новости да он наставља да саветуjе премиjера Вучића у области европских интеграциjа, а посебно око поглавља 23 и 24 коjа обухватаjу безбедност и владавину права.

Српски премиjер ће наjвероватниjе додатно оjачати саветнички тим у области европских интеграциjа, а то jе била и jедна од главних тема његовог сусрета са бившим енглеским премиjером Tониjем Блером у четвртак у Београду.

Танјуг