Њуз.нет: Влада Србије представила план избегавања банкрота јаким позитивним мислима

vlada

БЕОГРАД, 20. јун 2014, (Њуз) – Влада Србије представила је данас план за смањење јавног дуга тако што ће ресорни министри у наредном периоду мислити искључиво позитивно о финансијском стању у земљи и јако желети да се смањи буџетски дефицит.

У спровођењу поменутих мера учествоваће не само ресорни, већ и други министри, премијер, председник земље и све друге државне институције које буду процениле да могу да помогну.

За сада званично није саопштено које ће конретне мере подразумевати овај економски пакет, али је, према сазнањима Њуза, у питању широка лепеза активности.

– За сада се зна да ће министар финансија Лазар Крстић два пута дневно упражњавати јогу у свом кабинету, док ће министар привреде Душан Вујовић држати НЛП курсеве свим заинтересованима. Са друге стране, премијер Александар Вучић ће у Влади Србије размештати предмете и људе по принципима фенг шуија, а за министра културе и информисања Ивана Тасовца за сада се зна да ће грабуљати и уређивати зен башту – каже за Њуз добро обавештен извор из Владе Србије.

Поменуте активности биће праћене сталним позитивним мислима, што би требало да резултира смањењем буџетског дефицита за око 40 одсто до краја године. Уколико државни врх буде баш баш јако желео да умањи рупу у каси, тај проценат би могао да буде и већи.

– Министар здравља Златибор Лончар јавно ће читати књигу “Моћ подсвести” Џозефа Марфија и на тај начин утицати на овладавање техникама позитивног размишљања, док ће председник Србије Томислав Николић упражњавати таи чи, вештину која би лаганим и избалансираним покретима требало да поспеши проток страних инвестиција у Србији – закључио је наш саговорник.

Ненад Милосављевић-Њуз.нет