НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКА НАЦИЈА, НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКИ ЈЕЗИК, И НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКА КУЛТУРА

Mesa-SelimovicКисинџер је један од пар политичара који су чланови светске владе у сенци,и рече:

Поделити на три дела створити три државе.

-НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКА НАЦИЈА

-НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКИ ЈЕЗИК

-И НЕ ПОСТОЈИ БОШЊАЧКА КУЛТУРА

Босна је административна јединица која се састоји од Срба, Хрвата и муслимана, вештачки створена у бившој Југославији и коју су западне силе глупо признале као државу“, навео је Кисинџер, а преноси хрватски „Вечерњи лист“. Он сматра да треба створити муслиманску државу, а осталима допустити да оснују своје независне државе или да се прикључе Србији и Хрватској и да би се само на тај начин коначно решило национално питање свих народа који живе на овим просторима.

Па сад видите шта је давно рекао сам Меша Селимовић, већ тад је то тако добро дефинисао !

Меша Селимовић о Босни:

„Можда због неравног хода кроз историју, због сталних несрећа, због историјске коби.

Турска окупација је једним одузела вјеру, а свима слободу. Али и они који су прешли у туђу вјеру, остали су Босанци, чудан сој људи који се није мјешао с окупатором, али није више био што су његова друга браћа, мада су им исти обичаји, начин живота, језик, љубав према завичају. Тако остају сами. Мислим да никад ниједна група људи у историји није остала усмљенија него што су босански муслимани.Неприродност њиховог положаја била је очита.

Нису пришли туђину а одвојили су се од својих.

Куда је могао да води њихов историјски пут?

Никуда.

То је трагичан безизлаз.

У затвореним заједницама које су се стварале у Босни, најзатворенија је била муслиманска. Ишли су с окупатором али им пут није био исти.

С осталим нису могли.

А крај турске царевине је и крај свега што су они били.

Разум ту није могао пронаћи рјешење.

Остала је само пасивност и предавање судбини при чему је приклањање или отпор Порти само местиматично, афективно реаговање.

Ако се томе додају мржња, осјећање несигурности, страх, бијес, испади Муслимана као неимање правца и испади других према њима због мржње према Турцима, ето вам, укратко, скица једног пандемонијума који се зове Босна и њени људи.“

Шта им је ваљало радити “ па вратити се својој вјери Српској, а џамије у цркве прерадити и с тим вратити и свој идентитет !

Пошаљите овај маил својим познаницима Србима муслиманске вјероисповјести!

Преузето са сајта „Глас дијаспоре“