Ратни злочинац Хашим Тачи незадовољан постављањем жардињера на мосту у Косовској Митровици

taci hasim

Приштина — Ратни злочинац Хашим Тачи је у име ткзв. Владе Косова изразио дубоко разочарење у вези са како је навео „срамним чином постављања барикаде на мосту у Митровици.

“Као премијер ове земље, сам јуче преподне поздравио добровољно уклањење барикаде које су учинили грађани српске националности, надајући се да је то знак грађанске зрелости. Нажалост, требао је мало сати да се ја и грађани Косова поново разочарамо са срамним чином постављања барикаде на мосту на реци Ибар.“

Он је позвао локалне руководиоце са севера Косова да се покажу своју вољу и уклоне барикаду на мосту у Косовској Митровици.

„Ова срамна и опасна игра, а изнад свега противзаконита игра је наприхватљива за друштвене вредности наше демократске државе. Они који су одговорни за оваква противзаконита дела, ће се суочитит пре или касније са законом. Слобода кретања је фундаментално право и њу не сме нико да прекеши. Стога, позивам локалне руководиоце српске националности да покажу да то поштују и да уклоне барикаду. Срамоту коју представља ова барикада не може да се скрива иза жардињера које су потављење на погрешно место“, навео је Тачи.

„Тај срам ће се отклонити само уклањањем барикаде“, наводи се у саопштењу такозваног премијера Косова.

На средини главног Ибарског моста у Косовској Митровици, јуче поподне постављене су бетонске жардињере а градоначелник северне Миторивце Горан Ракић је навео да је идеја да се направи Парк мира. Претходно су током ноћи и раног јутра уклоњене барикаде које су на мосту у Митровици стајале готво три године.

Кфор је поздравио уклањање барикаде на мосту у Косовској Митровици као позитиван корак који може послужити помирењу.

(Б92) – СРБИ НА ОКУП