Уклоњени контејнери са барикаде на главном мосту у Митровици (ВИДЕО)

kosovo-most

Данас послеподне уклоњено је неколико контејнера, који су се налазили испред барикаде на северној страни ибарског моста у Косовској Митровици.

Контејнери су утоварени на камион и одвезени, а њихово уклањање пратили су војници Кфора, припадници Косовске полиције и Цивилне заштите који су били у непосредној близини.

За сада остаје непознаница да ли је уклањање контејнера почетак уклањања барикаде са главног ибарског моста, јер градоначелник Северне Митровице Горан Ракић није одговарао на телефонске позиве новинара.

Барикада постављена на северној страни моста на Ибру у Косовској Митровици једна је од највећих која је подигнута у овом делу Косова током 2011. године када су се Срби постављањем барикада и блокадом путева успротивили присуству косовских институција на северу Косова.

Ова барикада код главног ибарског моста је бетонирана а поред ње већ скоро четири године опстаје још једна која се налази у северном делу Косовске Митровице на улици која води од тзв. Источног моста и Бошњачке махале према центру града.

СРБИ НА ОКУП