Неонацистичка хунта у Кијеву чини све да испровоцира руску интервенцију

turcinov jacenjuk

До сада сте вероватно већ сви чули. Директор Гаспрома Алексеј Милер је најавио да ће Русија од сада спроводити само план „авансно плаћање“ испорука гаса за Украјину, а Лавров је саопштио да „нема о чему да прича“ са Уки кловном који тренутно имитира министра спољних послова, Андрејом Дешчицом, и да се „неће састати с њим“. За разлику од увек мирног и беспрекорно дипломатичног Лаврова, Милер се уопште није потрудио да сакрије гађење и презир према хунти у Кијеву, коју очигледно види као уцењивачку лопужу мафијаша. То је посебно дошло до изражаја када је рекао да је количина гаса коју су Укији издвојили у своје резерве управо она количина гаса коју сада одбијају да плате. Једноставно речено, Укији су украли гас из Русије да попуне своје резерве и спремају се да почну да краду гас који су купили Европљани. Фин свет, заиста. Врло „еурокомпатибилан“. Претпостављам …

Дакле, моја прва реакција је била да се порадујем што су Лавров и Милер најзад изразили гађење и презир што лидерима хунте и припада и што заслужују. Али онда се јави врло непријатна мисао: да то случајно није управо оно што су Укији хтели?

Као што сам до сада написао милион пута – хунта на власти у Кијеву је осуђена на пропаст, Бандерастан није одржив, крњатак Украјине је у рушевинама и у терминалном стању, а на Западу не постоји нико ко било шта може да учини по том питању. И кладим се да је Укијима то познато. Што је разлог зашто је са њихове тачке гледишта укључивање Руса од виталног значаја, јер је Русија једини могући жртвени јарац који се може за све окривити. Тако да сада имамо да је Русија „одсекла гас“ и да је руски министар иностраних послова најавио да ће „одбити да се састане“ са својом „украјинским колегом“. Знате како ће укијевска пропагандна машина то да представи? Рецимо овако:

И после свог нашег труда да с Москаљима, који су окупирали нашу земљу и шаљу терористе да убијају наше људе, преговарамо, кремаљски империјалисти су се одлучили на то да користе „гасно оружје“ против нашег народа. Још црње и горе, уместо да захвале нашем министру иностраних послова, који се, доводећи себе у велику опасност, суочио с правом огорченом масом и смирио је с нешто мушког хумора тако спасивши руске „дипломате“ ( а стварно шпијуне из ФСБ-а) од гнева праведника, они сада објављују да се с њим неће састати. Москаљи су опет показали да спадају у степску Азију а не заједницу цивилизованих европских народа. Итд, итд, итд.

И, наравно, Укији ће још једном добити овације западних политичара и корпоративних медија. Ово је толико предвидљиво да више није ни смешно. Али постоји нешто што ме много више брине: укијевска тактика има смисла. Зашто?

Па, размислите. Ако је једна страна толико очајна да провоцира другу страну, какве су шансе да ће успети? Ако се ја и ви негде сретнемо и ја уложим сву своју енергију и креативност с јединим циљем да задобијем вашу пажњу и натерам вас да реагујете – шта мислите, колико времена ће ми требати да добијем оно што желим?

Исто важи и овде. Све што Укији треба да раде је да ескалирају, ескалирају и ескалирају још више, јер ће, без обзира шта урадили,  Псакији на Западу то увек заташкати, одобрити или чак похвалити. Дакле, нема ничега што би неонацистичку хунту обуздало. Ово је мали исечак из онога што ми је Хуан данас написао:

„Краматорск је, док ти ово пишем, поравњан, цео град је под интензивним бомбардовањем, Гађају и са Градом и Орканом вишецевним ракетним бацачима. Све, индустријске зоне, шопинг области, инфраструктурни објекти, стамбени објекти, све је поравњано. Мислим да ћемо имати стотине, ако не и хиљаду мртвих цивила. Да ли је ово тај злочин што треба да доведе Русију? Не знам. Још увек.“

Два града у Европи су претворена у нови Орадур сур Глан ( француско место које је нацистичка Вафен СС дивизија сравнила са земљом 1944. – прим. прев.) и никога на Западу за то није брига. Немачка и Француска су усвојиле законе који су у основи забрањивали поштено историјско истраживање нацистичких злочина у Другом светском рату, али у исто време не само да поричу, већ активно подржавају нацистичке злочине у земљи за коју тврде да је део Европе. Докле може да иде ово лудило?!

Чек мало, иде боље. Сви, али сви, су били потпуно свесни да ће Укији пре или касније почети да краду европски гас. Стога је сасвим јасно да је разумно решење увек било имати Северни ток и Јужни ток мимо Бандерастана да би се осигурало да ће „европски“ гас (њихов је од тренутка кад су га купили!) бити испоручен. Али јок, ЕУ критикује Бугарску, Мекејн одлети у Софију и, воала, Бугари заустављају изградњу Јужног тока. Што ће, наравно, штетити само ЕУ (а не Русији или САД!).

Дакле, хајде да резимирамо:

– Неонацистичка кијевска хунта не може да опстане и то зна
–  Ујка Сем очајнички жели да Русију увуче у војну интервенцију
– ЕУ је, како се каже деликатним америчким затворским речником, „дртава курва“

Дакле какве су руске шансе да не буде испровоцирана у овом контексту ?

Прилично близу нули, мислим.

Оно што су Лавров и Милер данас урадили, или, боље рећи, били присиљени да ураде је само први корак. У суштини, иако су Милер и Лавров учинили праву ствар, они су ипак Укијима дали тачно оно што су ови хтели. Што плаши. Јер овај „успех“ ће уродити с више покушаја да се Русија присили да реагује. Шта може бити следеће?

Као што сам јуче написао, „не бих одбацио могућност да покушају ваздушни или ракетни напад на, рецимо, вртић на Криму или чак у Белгороду. Такође могу да киднапују човека из руске компаније што и даље послује у Кијеву, а способни су и да херојски масакрирају минибус са посадом Аерофлота на путу за аеродром“. Они такође могу да нападну руске карауле, бомбардују руски брод у Црном мору, или чак дигну у ваздух цркву Московске патријаршије. И шта онда? Хоће ли Русија и даље само вербално протествовати?

Ја овде ништа не измишљам. Већ постоји барем један случај када је украјински Су-25 ушао у руски ваздушни простор да нападне карауле под контролом Новоросијских одбрамбених снага. Руски су лако могли да га оборе (имају технологију потребну да се затвори практично цео ваздушни простор Новоросије без померања иједне ракетне батерије или радара преко границе). Али они су изабрали да то не учине, не само зато што би им векови требали да докажу да је авион био у руском ваздушном простору, већ што би верзија Укија (руске агресије, наравно) била на свим насловним страницама. Сећате ли се колико је Западу требало да крајње невољно призна да „аха, добро, грузијска страна је напала прва“? Колико људи данас зна за ово признање?

Прилично сам сигуран да су људи у Кремљу потпуно свесни свега тога и, судећи по ономе што су ми неки људи блиски Кремљу рекли, у Москви је донета одлука да се чека што је дуже могуће, једноставно зато да би се добило оправдање, чисто као суза, за неизбежну руску интервенцију. Молим вас да разумете да Русији не требају некакаве посебне припреме за интервенцију у Новоросији. Све те НАТО глупости о покретима трупа и концентрацији руске војске дуж границе само су пропаганда за цивиле. Чињеница је да Путин може издати наређење и у наредних 30 минута ће цео ваздушни простор Донбаса постати зона забрањеног летења, у следећих 60 минута би већина украјинских артиљеријских положаја и командних места била уништена ракетним ударима, после чега би Новоросијским одбрамбеним снагама (уз подршку још нешто добровољаца) то у основи било довољно да преузму потпуну контролу над Донбасом. Што се тиче укијевских одреда смрти, они ће бежати за живот најбрже што могу. Једини проблем је тајминг. Кремљ очајнички чека на знак да Европљани полако схватају каквог су монструма створили и пустили с ланца у Украјини. Ја лично не верујем да ће Европљанима одједном порасти савест или кичма и с обзиром на масовна убиства која се данас дешавају у Новоросији ја и даље верујем да је руска интервенција неизбежна.

У међувремену, провокације ће се наставити. Управо сам видео снимке два новинара руског ТВ канала Звезда које су киднаповали украјински одреди смрти и за које су Укији тражили 200 000 долара откупнине. Иако нису залазили у детаље, обојица су тешко претучени, један је имао велику модрицу испод ока, а други није могао да чује на лево ухо. Такође сам чуо вест да је било покушаја да се бомбардује руски конзулат у Одеси,  да је неко то спречио (локални полицајци?) и да се све завршило великом тучом. И, наравно, бомбе као киша баш сада падају на Краматорск и Славјанск  – операција терор је очигледно у пуном замаху.

Укији ће „победити“ у смислу да ће успети да изазову руску интервенцију коју ће се трудити да претворе у рат. Ако се то деси, биће кратког века, али политичка штета ће бити огромна. Дакле, претпостављам да Путин чека што је дуже може да би велики проценат руског становништва побеснео пре ангажовања и како ово не би била „Путинова одлука“, већ је „руски народ захтевао“.

Тако, ја се у потпуности слажем са Хуаном: биће много горе пре него што постане боље и много људи ће умрети. Али на крају, Русија, а и ми остали, ћемо победити. У то сам сигуран.

The Saker

Извор: http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/06/the-neo-nazi-junta-in-kiev-dramatically.html
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28