Москва НовоРуским сузама не верује – Или Путинова последња партија шаха!?

путин шах

ОВИХ ДАНА СЕ ОДЛУЧУЈЕ И ПУТИНОВА СУДБИНА, САМО ОН ТО ИЗГЛЕДА „НЕ ЗНА“…

Можда из комфора хладног Кремаљског дворца, северо-исток Европе изгледа као једна велика шаховска табла, на којој „западно-источни“ (црно-бели) веле-мајстори вуку добро промишљене и споре потезе- Али из подрумских склоништа Славјанска и Краматорска то сигурно није случај.

Из перспективе опкољених, израњављених и престрашених руских цивила, пре свега жена и деце, та шаховска табла изгледа као крваво поље смрти, на коме они представљају унапред жртвоване пионе…

Широм НовоРусије (Луганска, Доњецка…) цивили сада више не гину у десетинама дневно, већ у стотинама. Распомамљена Кијевска фашистичка хунта и њене плаћенићке фаланге, туку руски народ свим недозвољеним средствима (које Женевска конвенција изричито брани) нарочито, и са нескривеним апетитом, их користе против цивилних урбаних подручја.

Украјински фашисти управо то и раде- туку (про)руске градове и села из авиона, ракетних система, хаубица и тешких топова, минобацача, тенкова,спаљују их живе фосфорним бомбама и напалмом, касапе касетним бомбама- а када им се укаже прилика и стрељају их на гомили, или кољу сваког ко им падне под нож…

————–

Крвава епопеја источно-украјинског народа, чија је највећа „кривица“ то што говоре руски и не воле нацизам (који је себе против-уставно устоличио у Кијеву, уз свесрдну Западну помоћ) траје већ месецима. Толико дуго траје и нада тог поносног и срчаног народа, који упире свој поглед ка „Мајци Русији“, да ће се она одазвати и испунити своју свету дужност, помоћи им на једини могући начин, и примити их у своје окриље…

…Али та помоћ не стиже, Кремљ и даље мудро ћути, Владимир Владимирович Путин још увек пиљи у велику шаховску таблу, неспреман или невољан, да повуче прави потез. За то време његове „ситне фигуре“ падају једна за другом- а кад попадају „ситне“ онда ће неминовно доћи на ред и „крупније“. Не верујем да Владимир то не зна!?

Сада се више не поставља питање да ли ће Владимир својом шаховском „статиком“, или безазленим рокадама, обезбедити победу, или евентуалну пат позицију. Сада је све више очигледно да таква тактика може да доведе до пада његовог Краљ(а)евства.

Јер ако падне НовоРусија, готово је сигурно, пашће и Русија…

—————–

…Исто тако као што је, не тако давно, падом Книнске крајине отпочео и пад Србије, а падом Косова Србија ће дефакто престати и да постоји- у игри је сада готово идентичан сценарио за Русију. Уосталом већина руских стратега се одавно сложила да је Југославија (читај Србија) била пробни балон за Русију.

Сада је тај пробни балон замењен нечим много озбиљнијим, и убитачнијим.

Ако „кијевски крвави мајдан“ ових дана успешно заокружи свој марш смрти на исток, онда убрзо након њега следи и „московски мајдан“. Свима је јасно да је то, сада већ отворена и потпуно јавна, Западна агенда, уосталом врховни командат НАТО је јуче пред светским медијима званично „унапредио“ Русију- из статуса „партнера“ у статус „непријатеља“…

…Једино ће „московски мајдан“ (по писцу ових редова) у мултиетничкој и мултиконфесионалној Русији бити много крвавији, а гнев народа опијеног култом личности (након западно индуцираног „трежњења“) биће стравичнији, и вероватно прави мачји кашаљ у односу на гнев кијевских про-западних комформиста према несрећном Јануковичу.

Јанукович није имао харизму, и око њега није постојао „култ личности“- а из историје знамо да народ најтеже опрашта (не)чињење својим „култним лидерима“, тако да ће и гнев руског народа према „култном“ Путину у тренутку када на шаховској табли попадају све беле (руске) фигуре, бити неупоредиво већи…

—————-

…Дакле, Владимире Владимировичу Путине, време је или да повучеш прави и одлучан потез, и сачуваш свој НовоРуски народ од страшне катастрофе, у виду геноцида и комплетног етничког чишћења- или да сам обориш своје преостале „крупне шаховске фигуре“, и замолиш непријатеља да се смилује твом народу.

Али пошто су нама Србима и вама Русима ти непријатељи одувек били заједнички, извесно је какву „милост“ од њих можемо да очекујемо. (Ново)Руски народ источне Украјине је сигурно заслужио безусловну војну и материјалну помоћ Мајке Русије, не само својим херојством и вековном стражом на бедему према „Ватиканској Европи“, већ и због тога, што су од самог почетка „кијевског крвавог мајдана“ били охрабривани из Москве да устану у одбрану своје слободе и својих права.

Москва зато сада нема право да им окрене леђа…

—–

Можда ће ми неки и замерити овакав тон према Владимиру Владимировичу Путину, чији лик и дело и даље изузетно поштујем, али га у последње време све теже разумем.

Зато сам сматрао да треба да јавно „изрекнем“ оно што је многима на уму.

Искрено се надам да ће ме наредни дани демантовати, и да ће величанствени Путин своје противнике матирати једним врхунским шаховским потезом а свој Ново-Руски народ спасити погубне судбине, али док се то не деси, задржавам право да будем скептик, па макар био проглашен и за „јеретика“!?

Ја ето рекох, и искупих своју душу…

 

Написао Миодраг Новаковић – СРБски ФБРепортер

————————————————–