Пол Крејг Робертс за Прес ТВ: Свет осуђује мегаломанију САД

367020_F-16-warplanes

Арогантна природа владајућег система САД је изазвала бескрајан низ стратешких грешака Вашингтона, који наставља да пустоши човечанство, пише политички аналитичар за сајт Прес ТВ.

„Ароганција и охолост које дефинишу америчку владу су довеле до тога да је Вашингтон неспособан за рационална и логична решења“, написао је Пол Крејг Робертс у недељном чланку Прес ТВ, додајући да у Вашингтону влада мегаломанија.

„Вашингтон је лишен брига човечности. Хегемонија је је једина брига Вашингтона. Као у Авганистану, Либији, Сомалији, Пакистану, Јемену, Украјини, Сирији и Ираку, Вашингтон доноси само смрт, а смрт сада хара Ираком.“

Политички коментатор је указао на стратешку грешку Вашингтона коју је починио подривањем националног интегритета од рата у Ираку 2003, рекавши да су слични поступци САД у Либији и Сирији само отворили Пандорину кутију и довели до пораста екстремистичких група и  Блиски исток претвориле у „Ал- Каида поход“.

Деценију после америчког рата у Ираку, земља се претворила у позорницу милитантности и Такфири екстремизма.

Терористи из такозване Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ), Такфири, освојили су главне градове две ирачке покрајине у протеклих неколико дана, наиме Тикрит у провинцији Саладин, и Мосул, други по величини град Ирака, у северној покрајини Ниниви.

Ирачка војска се тренутно бори са терористима на периферији града Мукдадија, североисточно од Бакуба, у Дијали, источној провинцији Ирака.

Екстремистички терористи су запретили да ће наставити с насиљем у другим ирачким градовима, укључујући престоницу Багдад.

Извор: http://www.presstv.ir/detail/2014/06/15/367020/world-prey-to-us-megalomaniac-rule/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28