Хрвати и Албанци отимају Србији филм о Тесли!?

Након што је продуцент Владимир Рајчић најавио да ће се филм о Николи Тесли снимати у Србији, то је изазвало бурну реакцију у Хрватској. Како наводи портал “ЛА Сербс”, Хрвати су се удружили с Албанцима и увелико лобирају код холивудских студија да се остварење “Тесла, владар света” сними у Хрватској!

Почетком новембра појавиле су се гласине да су Хрвати спремни да понуде чак 100 милиона долара да би се филм снимао код њих. Према писању америчког портала, сада су отишли корак даље и одавно су у контакту с водећим холивудским продуцентима које покушавају да убеде да би филм о Тесли требало да се снима у “лепој њиховој”.

У лобирању им помажу и Албанци, који су такође пронашли свој интерес у овој причи, па су се чак и финансијски на истој страни с Хрватима!

Владимир Рајчић каже да је тачно да је добио “масну” понуду Хрвата, као и да је лобирање одавно почело, али наводи да филм о Тесли има смисла само ако се сними у Србији.

– Сви својатају Николу Теслу, лобисти са свих страна покушавају да издејствују да се филм не снима у Србији! Хрвати су чак у “Дневнику” ХРТ-а недавно објавили да ће се филм снимати код њих. Међутим, ја имам договор са студијом “Универсал” да се снима у Србији. Боже здравља, с радом би требало да почнемо крајем фебруара. Такође, српски државни врх је овај филм прогласио за пројекат од националног значаја… Зна се ко је био Тесла и филм о његовом животу мора имати српски печат! Једино на тај начин овај читав пројекат има смисла – каже Рајчић за Телеграф.

Подсетимо, како се спекулише, главну улогу у остварењу “Тесла, владар света” требало би да игра Кристијан Бејл, а у глумачкој екипи би могли да се нађу и Лолита Давидович, Харисон Форд и Николас Кејџ.