Џамија крила оружје

Bujanovac-Dzamija-u-selu-

Бујановац – У копненој зони безбедности у селу Турија које се налази на три километра од Бујановца пронађена је већа количина експлозивних материја у дворишту сеоске џамије. Полиција је пронашла 12 мина за ручни бацач, три тренутне тромблонске мине и шест барутних пуњења за ручни бацач.

У врањском Вишем тужилаштву кажу да не могу са прецизношћу да тврде из ког периода датира „арсенал“ експлозивних материја, нити ко је произвођач. Према речима заменика тужиоца Бобана Јовановића дат је налог Сектору за ванредне ситуације да се оружје уништи.

Мине су, како сазнајемо, биле закопане у дворишту џамије, а пронађене су приликом рушења старог зида. Оружје је било закопано на дубини од 20 до 30 центиметара и упаковано у три пластичне кесе.

„Оружје су пронашли извођачи радова који је требало да направе нови зид те је било нужно рушење старог“, наводе из истраге.

„Радници су о свему обавестили полицију која је предузела мере безбедног уклањања пронађеног оружја и срећа је да оно није оштећено, па је избегнута катастрофа.“

Како нам је потврђено, из тужилаштва су дозволили наставак радова који ће се одвијати уз стални надзор и контролу сектора за ванредне ситуације.

Ј. С. / Новости