За СНС-овце: Српско-немачко друштво за унапређење односа два народа

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

БЕОГРАД – Српско-немачко друштво саопштило је данас, поводом посете премијера Србије Александра Вучића Немачкој, да ће та организација у оквиру своје делатности, радити на унапређењу и развоју пријатељства између српског и немачког народа.

Друштво ће се, како је саопштено, бавити унапређењем сарадње невладиног сектора и цивилног друштва, посебно на пољу унапређења привредне, научно-техничке, културно-просветне и спортске сарадње, али и сарадње независних медија.

Једна од области којима ће се Друштво бавити је и реформа српског здравства, посебно здравственог осигурања, користећи позитивна немачка искуства.

У саопштењу, које је потписао председник Српско-немачког друштва Вишеслав Хаџи-Тановић, наводи се и да ће се та организација посебно бавити и активно учествовати у реформи системских закона који се односе на заштиту људских права, заштити слободе медија и других закона које треба мењати у складу са ЕУ стандардима.

Посебна активност биће усмерена на стварању политичког и законодавног амбијента за слободан проток капитала, као и за подстицање развоја и сарадње српских и немачких привредника, а што се првенствено односи на мали и средње велики бизнис.

Традиционално добри односи немачких и српских научника, привредника, као и изванредна сарадња на спортском и културном плану, добра су основа за унапређење српско-немачких односа на нивоу невладиног сектора, додаје се у саопштењу.

Друштво је, како се додаје, отворено за све позитивне иницијативе и подржаваће све пројекте који ће развијати добру сарадњу српског и немачког народа.

Танјуг