Шеф руског Истражног комитета: „Они који почине злочине у југоисточној Украјини неће избећи одмазду“

1045032

МОСКВА, 11. јун /ИТАР-ТАСС /. Шеф руског Истражног комитета Александар Бастрикин каже да нико од оних који су починили злочине у југоисточној Украјини неће моћи да избегне одмазду.

„Ми ћемо их, као што рекоше савезници у својој изјави из 1943 године (на конференцији у Техерану – ур. Итар-ТАСС), наћи чак и на дну океана, и они ће сносити – пре или касније – моралну, политичку и кривичну одговорност за радње које данас предузимају против народа Украјине“, рекао је Бастрикин на састанку Форума војних старешина и поморских команданата поводом 120. годишњице рођења маршала Фјодора Толбухина.

Истражни комитет је раније организовао специјално одељење за истрагу злочина над цивилима у Украјини и покренуо кривични поступак о илегалним методама ратовања које користи још неидентификована војска Украјинских оружаних снага и припадници Украјинске националне гарде и Десни сектор. Разлози за отварање кривичног предмета су гранатирање градова Словјанск, Краматорск, Доњецк, Мариупољ и других места.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/735708
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28