Пиарчица Стејт департмента тврди да је жртва „сексистичких“ напада руске „пропагандне машине“

us-department-of-state-spokesperson-jen-psaki

Пиарчица америчког Стејт департмента, Џен Псаки, тврди да је на мети „сексистичких“ напада руске „пропагандне машине“ – како је ламентовала због таласа медијске пажње и интернет трачева о њеним гафовима.

„Ја сам само један од многих америчких званичника – посебно жена, рекла бих – на мети руске пропагандне машинерије. Изгледа да они имају малу тенденцију да се фокусирају на мој аутфит и боје које носим „, рекла је Псаки током своје последње конференције за новинаре.

Описујући нападе као „сексистичке“, Псаки је објаснила да су она и низ америчких званичника таргетирани јер „САД подржавају јаку, демократску Украјину“.

Стручњак за спољне послове Небојша Малић је рекао да је њена изјава била и диверзија и пројекција, пошто ниједна од критика Псаки није имала било какве везе са њеним имиџом, већ су биле фокусиране на гафове које је направила у свом професионалном својству.

„Не мислим да је већина прича које сам видео у последњих недељу дана била фокусирана на њену косу или одећу, углавном су то биле глупости које је изрекла“ рекао је Малић за РТ. „У овом тренутку, Псаки је срамота Стејт департмента.“

У ствари, циљани лични напади су америчка специјалност, додао је Малић.

„Медији из САД већ годинама персонализују нападе на Русију па ни сам председник Путин и лично Псаки нису изузетак“, рекао је он.

Прошле недеље, Псаки је чак тврдила да РТ шири гласине о њеном отказу. А стварно, тим РТ-а је био збуњен као и сви остали, када су чули за ово.

„Псаки је у илузији да се РТ уротила против ње. Поштована Џен ! Нисмо писали о Вашем отказу ! Да сте заиста отпуштени, не бисмо могли писати – због ридања !“, отцвркутала (твитовала, на англосрпском – прим. прев.) је главни уредник РТ-а, Маргарита Симониан.

Очигледно, неке гласине да је Џен Псаки испаљена појавиле су се прошлог четвртка у  некој врсти блога, независним медијима који немају никакве везе са руском владом – некмоли РТ.

Извор: http://rt.com/news/165208-psaki-victim-propaganda-machine/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28