„О салто, о мортале“- или како нам је Запад на чело Србије довео неке нове „брозове и маршале“…

sns-transformacija

УВОДНА РЕЧ…

Људске, моралне, политичке, па чак и физичке трансформације које су одиграле у „телима“ двојице апсолутистичких владара данашње унесрећене (у сваком погледу) државе Србије, су- верујем до сада незабележене у аналима модерне: историје, социјалне антропологије, политикологије, психијатрије, па чак и „козметичке медицине“…

Двојац „сумњивог политичког морала“ који у име бриселске Вавилонске куле, данас ведри и облачи нашом отаџбином- која је дефакто успела да сачува своју националну одредницу једино у свом службеном називу (мада није искључено да ће нека од „владајућих мањина“ у нашој земљи ускоро покренути и питање легалности и „моралности“ постојећег имена државе „Србије“)- приликом јавних наступа у последње време све чешће потеже за терминима попут: „…мој маршалов план“ (Вучић), „…потребна нам је Брозова политика“ (Николић)…

——————–

СНС АМБИВАЛЕНТНОСТ: ВУЧИЋ ПОДРЖАВА УКРАЈИНСКИ ФАШИЗАМ, А НИКОЛИЋ БИ ДА ВОДИ ТИТОВУ ПОЛИТИКУ

Ако ту камелеонску трансформацију овог „монтипајтонског“ режимског двојца сагледамо у контексту њихових најновијих политичких ставова-

…Где Вучић као своју државничку врлину наводи лични „принципијелни став“ о неповредивости територијалног интегритета и подршци суверенитету данашње неофашистичке Украјине, потпуно игноришући геноцид који Кијев спроводи над руском мањином на истоку земље ( само узгред помињући тренутну апстиненцију од увођење санкција Русији, вероватно као нужну политичку калкулацију), и потом чак наглашавајући: „да нико није очекивао да ћемо јавно рећи да подржавамо територијални интегритет и суверенитет Украјине“(Вучићеве речи). Ипак оно што је по писцу ових редова поражавајуће за нас као (наводно) независну нацију, јесте Вучићева изјава током недавне посете Бечу, да је „међународна позиција Србије у сагласности позицијом Европске уније“.

Другим речима, Србија нема своју, већ ЕУробску позицију по кључним међународним питањима, попут Украјине!? Или ако се то преведе на обичан речник- Док Србија на међународном плану безрезервно подржава (у складу са политиком ЕУ) суверенитет украјинске неофашистичке државе, која је заклета на истребљење нама братског Руског народа; На домаћем плану свој државни суверенитет, опет безрезервно предаје у руке „анти-словенске“ Евроуније и њених бриселских комесара.

…Истовремено, Вучићев дојучерашњи ментор и „партијски тата“, Тома Николић наводно контрира оваквом Вучићевом ставу својом тезом да „Србија не сме да се опредељује и волио бих да води политику као што је некада Јосип Броз Тито, али треба усклађује своју спољну политику са ЕУ“ (Николићеве речи)… Овај Николићев став је не само контрадикторан, већ и небулозан, и слободно може да се каже чак и „про-комунистички обојен“. Наиме председник Србије у својој изјави наводно тврди да „Србија не сме да се опредељује“ да би у закључном делу исте реченице истакао да „треба да усклађује своју политику са ЕУ“ – дакле контрадикторност „до коске“, јер шта је усклађивање спољне политике „независне“ Србије са мега-државним ЕУ ентитетом (коме чак ни не припадамо), него опредељивање!?

Наравно, део ове изјаве који ће у јавности изазвати највише расправе и контрверзије, јесте Николићев став да Србија треба „да води политику ко што је некада Јосип Броз Тито“… Ову последњу Николићеву „политичку небулозу“ треба вероватно схватити у контексту спољне политике Србије, и поређења са Брозовом „несврстаном политиком“ бивше СФРЈ- не верујем да би се Николић рецимо усудио да јавно афирмише Брозов геноцид над Српском интелигенцијом (претежно у Београду), масовна стрељања Краљевих официра код Суботице, или комунистички покољ српске младежи на Сремском фронту!?

Али, ако се ова његова „небулозна изјава“ посматра и у том контексту, опет је потпуно неутемељена и у најблажу руку наивна. Пре свега, Броз није био неопредељен, и имао је веома блиске везе са Западом, често спроводећи и штитећи интересе западне политике. Званично, Броз је био један од лидера „Несврстаног покрета“ ванблоковских регионалних сила, и званично је водио „несврстану политику“ у складу са именом тог „трећег блока“. Но, овде је очигледно да је и та „несврстана политика“ била снажно опредељење за „несврстани блок“.

Данас не постоји такав трећи (несврстани) блок, и Томина аспирација „да води политику као што је некада Јосип Броз Тито“ звучи комично као и речи „брице“(Данила Лазовића) из „Три карте за холивуд“- „да би највише волео да заспи и да кад се пробуди, рат буде готов“(слободан „превод“).

Другим речима, и „Тома Броз“ и „Аца Маршал“ би изгледа највише волели да седе на две столице, али како ствари стоје, пропашће у ону „празнину између“…

———————

ЧЕДА ПРАШАК: „ИЗДАЈНИЦИ ЈЕДНИ, УКРАЛИ СТЕ НАШУ ИЗДАЈУ…“

Збиља, шта се то десило са овом двојицом дојучерашњих прекаљених четничких бораца и војвода, који су пре непуне две деценије „јуначки“ ратовали против усташких и муџахединских банди на Славонским пољима и обронцим Романије- да постану толико радикални евроатлантски следбеници, да су чак уништили и властиту(Војину) Радикалну странку, а затим постали и најрадикалнији „жути јастребови“ евро-спонзорисне дезинтеграције властите отаџбине.

Њихова издајничка трансформација је била толико колосална, да је оставила у шоку чак и најревносније следбенике Тадићеве „жуте издајничке линије“- што је резултирало у то- да чак и „чедо („чеда прашак“) пето-октобарског издајничког пуча“, одмах након (претходног) „напредњачко-покварењачког“ заузимања скупштинских мандата, болно завапи са говорнице овог, некад високог (а сада веома „ниског“) дома: „Издајници једни, украли сте нашу издају“...

…Да ли је могуће да два просечна људска створа, просечне политичке интелигенције, сами изведу и спроведу такву личну мега трансформацију „холивудско-пентагонског стила“, на којој би им, верујем, позавидео и оригинални творац „Др Џекила и Мр Хајда“!?

Одговор је прост- није могуће.

————

ДОК ЈЕ ШЕШЕЉ ДРЖАО ВАТРЕНЕ ГОВОРЕ, ОНИ СУ ОТВАРАЛИ ВАТРУ, И ТО ИЗ ОРУЖЈА УБОЈИТОГ!?

Да би се овај проблем разумео, треба сагледати историјско-политичке околности под којима на (руко)водећу политичку сцену Србије лансирани „Тома Броз“ и „Аца Маршал“…

Већина нас, или бар ми мало старији, се сећамо јавно телевизоване инагурације бившег потпредседника Српске радикалне странке Томислава Николића у чин четничког војводе, и борбеног поклича са говорнице Народне скупштине Србије, тадашњег трећег човека СРС Александра Вучића, да „за једног Србина треба убити сто муслимана“.

…Али њих двојица се у свом ватреном (велико)српству нису задржали само на речима.

————

„Тома Броз“ је 1991 године освануо наоружан до зуба и у униформи српског добровољца у хрватском селу Антин, где је према наводима хрватског тужилаштва, у време његовог боравка, ликвидирано 37 старијих мештана хрвата. Да би по „несрећног“ Тому ствари биле још горе, бивши члан Владе Србије Владимир Поповић је емисији „Инсајдер“ јавно изнео тврдњу бившег начелника СДБ Јовице Станишића, да је „Тома Броз“ у том селу својеручно ликвидирао неколико хрватских стараца- хрватски медији му приписују убиство десет особа.

Мистериозно, покренути поступак за подизање кривичне тужбе за ратне злочине против садашњег српског председника, код вуковарског Жупанијског суда, је суспендован пре него што је и започео!?

———–

Случај „Аце Маршала“ има доста сличности са његовим партијским ментором Николићем. Забележена је изјава четничког војводе Мирка Благојевића који је навео да Вучић почетком 90их био добровољац у четничком одреду војводе Славка Алексића и да је ратовао на падинама Сарајева, да би потом један део „ратовања“ провео радећи на Српској телевизији на Палама. Благојевић је такође изјавио за Вучића следеће: „Вучић је био ученик четничког војводе Славка Алексића, који је био командант Новосарајевског четничког одреда са седиштем на Грбавици.“

Најдуже заточени политички осуђеник у модерној европској историји др Војислав Шешељ је у хашкој судници изјавио следеће за „Ацу Маршала“: „Вучићу је тих неколико месеци проведених на ратишту послужило као цертификат да је искрени српски националиста. Горљивом реториком, говором мржње, па и директним позивима на насиље, ратне злочине и освету, Вучић није само стварао атмосферу страха, него је јавно подстицао на учешће у крвавим сукобима у Хрватској и БиХ“.

——————-

ДА ЛИ СУ УЦЕЊЕНИ!?

У изношењу горњих (наводних) чињеница не пада ми на памет да оптужим Николића и Вучића за то што су ратовали у Хрватској и Босни, штитећи српска огњишта од наших крвних непријатеља- Шта више за то им скидам капу. Лично не верујем ни у хрватске оптужбе да је Николић лично извршио егезкуцију неких стараца у селу Антин. Свима нама је добро позната пракса хрвата, бошњака, шиптара, али и хашке инквизиције, да Србима „пакују“ оптужнице, фалсификују доказе и сведоке, а не либе се ни да их осуде без икаквих доказа, кршећи све правне норме..

Ипак, оно што је у свему ово чудно, јесте чињеница да њихов бивши партијски лидер, коме су ова двојица били десне руке и најближи политички сарадници- због идеологије коју су тада заједно делили, данас испашта невин, заточен већ 12 година без правоснажне пресуде у Хашком трибуналу.

Чудно је из тог угла, што др Војислав Шешељ, за разлику од ове двојице, никада није био припадник ниједне војне или паравојне формације, већ је у „инкриминисаном периоду“ деловао искључиво политички- док су Вучић и Николић, у истом времену и простору које је предмет оптужнице против Шешеља, ратовали са оружјем у руци!?

Истовремено Хашком трибуналу је др Војислав Шешељ лично презентовао доказе о ратној прошлости ове двојице, у хрватским и бошњачким судовима су били иницирани судски поступци за ратне злочине против Николића и Вучића…

И потом је све то мистериозно „пало у заборав“!?

…Западне (окупационе) силе су безрезервно подржале напредњачку политичку опцију, штавише бивши амерички амбасадор Монтгомери је лично написао предизборни политички програм СНС (и то оригинално на енглеском)- и након тога је „напрасно пао Тадић“, а на српску политичку сцену је ступила до сада „најфанатичнија евроунијска опција“ икада забележена на овим просторима, оличена у лику и делу другова „Томе Броза“ и „Аце Маршала“.

——————————-

…А можда у томе грму и лежи зец, можда главни „јунаци“ ове приче и нису имали другог избора, осим: „Евро-интеграција (via српска дезинтеграција) – или хашка инкарнација, и то доживотна“!?

 Написао Миодраг Новаковић

 СРБски ФБРепортер

———————

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.dnevno.rs/vesti/srbija/126649-vucic-beograd-podrzava-suverenitet-ukrajine.html

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/472233/Nikolic-Srbija-da-vodi-politiku-kao-Tito

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/72143-je-li-tomislav-nikolic-grobar-ubio-deset-civila-u-hrvatskom-selu-antin.html

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-pripadnik-armije-bih-prijavio-nikolica-i-vucica-tuzilastvu-bih/140201033