Александар Вучић: Србија жели да буде поуздан савезник Немачке

vucic(3)

Премијер Србије Александар Вучић поручио је, уочи сутрашње посете Немачкој, да ће Србија бити поуздан партнер Берлина. Делегација Владе Србије понашаће се озбиљно и одговорно, каже Вучић.

Председник Владе Србије Александар Вучић поручио је да је почаствован позивом канцеларке Ангеле Меркел да посети Немачку и поручио да Србија жели да буде поуздан савезник Немачке.

Као представници Србије понашаћемо се „одговорно озбиљно“ и оно што сматрамо нашом најважнијом поруком јесте да ће Србија бити поуздан савезник Немачкој, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије уочи његове посете Немачкој 11. јуна.

„Тешко је имајући у виду снагу Србије и Немачке, али жеља је Србије и то говоримо без стида, да буде савезник Немачке, што раније Србија није умела и није знала. То јесте политика Владе Србије и политика ове земље. То је важно за нашу земљу у политичком, економском и сваком другом смислу“, рекао је премијер, додавши да би свако желео да буде пријатељ и савезник Немачке.

„То није само питање наше жеље, већ и преузетих обавеза и то морамо да урадимо“, подвукао је Вучић.

Пред нама је много тешког посла, истакао је премијер.

Говорећи о поплављеним подручјима, Вучић је рекао да би следеће недеље требало да крене обнова Обреновца.

„Сви оштећени путеви морају да буду завршени до краја септембра“, истакао је Вучић, наводећи да је реч о штети од најмање 40 милиона евра.

„Колико наредне недеље, кренуће се у изградњу кућа онима који су у потпуности уништене. Нико од њих не сме да дочека зиму без крова над главом“, обећао је премијер и подвукао да ће држава онима којима су куће оштећене, али усељиве, држава помоћи са по најмање 250.000 динара.

„Данас ћу ићи у Обреновац где ћу се обратити народу и рећи им шта ће то држава за њих да направи“, навео је Вучић.

Премијер је истакао да ће све уплате бити контролисане, да неће бити тајни и ће све бити објављено.

(РТС)