Русија упозорава Финску да не улази у НАТО

нато финска

Да ли Финска жели да започне Трећи светски рат? То је нешто о чему треба размислити уколико Финска жели да се придружи НАТО-у, упозорава лични изасланик руског председника Владимира Путина, Сергеј Марков.

То није мржња Русије према Финској, али ако Финска постане чланица НАТО-а, то показује да земља има руски комплекс, рекао је Марков, који је политиколог, за новине Хуфвудштадсбладет.

„Ако Финска жели да се придружи НАТО-у, требало би да прво размисли. Хоћете ли се придружити и отпочети Трећи светски рат? Антисемитизам је покренуо Други светски рат. Русофобија може покренути трећи. Финска је једна од најрусофобнијих земаља у Европи, после Шведске и балтичких земаља.“, рекао је Марков за финске новине.

Он назива русофобију у финским медијима „гнусном“ и каже да је престао да чита преводе са финских медија. Он наводи израз „то би могло довести до пораста руског утицаја“, као пример онога што он назива русофобијом.

Марков у истом интервјуу предвиђа да ће источни део Украјине, укључујући Доњецк, Луганск, Харков, Одесу, Дњепропетровск и Запорожје формирати нову федерацију по имену Новоросија.

Извор: http://norwaytoday.info/home_view.php?id=11410
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28