Проф. др Светозар Радишић: АМЕРИКАНЦИ СТРАХУЈУ ОД ОДМАЗДЕ, МЕТЕОРОЛОШКОГ РАТА И ВАНЗЕМАЉАЦА

svetozar-radisic-dve-knjige_slika_o_3546163

08.06.2014. аутор путем ел. поште, за ФБР приредила Биљана Диковић

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера проф. др Светозар Радишић објавио је нову књигу под насловом „Док мисли стварају космос“. Професор је наш поштовани аутор, сарадник и члан редакције и овим путем књигу представљамо изводом по ауторовом избору… Опширније о раду овог цењеног стручњака читајте на сајту www.svetozarradisic.com.

Уместо да истраже своју улогу у стварању сваковрсног планетарног хаоса, амерички научници су се определили за своју „теорију завере“. Директор Вашингтонског комитета за проучавање америчког изборног тела Кертис Ганс завапио је: „Параноја убија ову земљу!“ Према схватању новинара „Минеаполис стара“ Џорџа Џонсона, „параноични Американци граде префињене системе којима објашњавају све светске проблеме као део завере“. Објавили су да су Јапанци дешифровали тајну Теслиног оружја и да је у току последња фаза за коначан ударац на Сједињене Државе. Та параноична тврдња постала је убедљивија након што се са наjгледаниjе ТВ станице из Аjдаха повукао метеоролог Скот Стивенс. Он је, претходно, најпрецизније предвиђао временске промене, а напустио је посао у години када су оборени сви рекорди по броjу урагана и тропских олуjа. Више није могао да „погађа“. Месец и по пре краjа сезоне све његове прогнозе биле су испуњене. Али, тада се непредвиђени ураган „Вилма“, после „харања“ по Jукатану и, туристима познатом, Канкуну, ван свих резона усмерио ка Флориди, на америчку сцену ступила је (не)научна теорија о диригованим торнадима и ураганима.

Према тумачима „јапанске завере“, ураган „Катрина“ се на чудан начин формирао у jужном Атлантику. Угледни научник Том Барден закључио jе да се са глобалном климом нешто дешава. Није размишљао о потресању и загађивању планете нити о индустријски нарушеној биолошкој равнотежи. Њему су постали чудни нагли заокрети струjа коjе носе урагане под углом и до 180 степени. Још чуднија је готово хируршка прецизност у „избору“ циљева. Зато амерички научник није могао да отклони сумњу да иза свега стоjи нешто много опасниjе.

У својој студиjи Барден је навео да постоји могућност да је све то резултат активности jапанских екстремиста. Реч је о члановима секте Аум Шинрикјо који се баве вибраторним зомбирањем људи. Они су на рачун поклона (неколико рачунара) успели да истражују у Музеју Николе Тесле у Београду, али су чувенији по покушају масовног тровања грађана Токија. У Сједињеним Државама кружи прича да Јапанци с териториjе бившег СССР-а, под будним оком ФСБ-а (бивши КГБ), раде на досада наjмоћниjем оружjу. Наравно, основе и тог оружја поставио је прослављени, контроверзни, мистериозни и највише злоупотребљавани научник 20. века – Никола Тесла. Будући да је реч о „човеку који је сувише знао“, није чудно да се све чешће пише и говори да је најчувенији Србин, кога, кад им затреба, присвајају Американци и Хрвати, вероватно убиjен jер ниjе хтео људима из Цие да преда нацрте за израду „тајног“ оружја, знаjући да Земља не би била иста уколико би неко злоупотребио наведено одбрамбено супероружjе.

Том Барден је у својој студији навео бројне доказе у корист теориjе о могућем коначном нападу на Америку. Он сматра да су у току завршне припреме. Уређај који поседују амерички непријатељи има чудно име – скаларни интерферометар. Иако назив оружја посећа на врсту мерача, упозорено је да енергиjу црпи из вакуума и да може да измени климу. Осим тога, „Теслино оружје“ може да изазове и друге катастрофе, попут земљотреса и ерупциjа вулкана.
Господин Барден тврди да је уређај постојао и 1986. године, те да су, стицајем околности, због „чернобиљске катастрофе“, трансимитери разараjућег оружjа пребачени у околину те нуклеарке. На тај начин, сматра он, избегнут је земљотрес разорне снаге коjи jе требало да уништи Лос Анђелес. Проценио је и губитке: у првом удару било би убијено наjмање 200.000 људи.

Објављено размишљање господина Бардена има најмање две очигледне слабости. Прво, да је постојало то снажно оружје у Совјетском Савезу не би се распао Варшавски уговор, нити би СССР изгубио „хладни рат“. Друго, било би то недвосмислено и очевидно признање да је догађај у Чернобиљу изазвао неко са Запада, не би ли спасао Лос Анђелес.

Тако је водећи концептуалиста алтернативне енергиjе у САД, коjи jе 2002. године патентирао електромагнетни генератор без покретних делова, чиме jе потврдио Теслину теориjу о стварању енергиjе ниоткуд, односно из вакуума, прогнозирао „коначни ударац“ и несагледиве последице по Сједињене Државе.

Занимљиво је да Џорџ Буш непрестано застрашује најуплашенију нацију на планети. Његове су речи: „Терористи још кују завере; Спречили смо четири нова напада; Уверење да је опасност иза нас је погрешно.“ Лажне узбуне постале су честе и природне у постојбини Бафало Била. На пример, кад је пронађен сумњив пакет у близини Бруклинског моста узнемирена је цела Америка, а мост је био затворен више од једног сата. У више наврата затваране су подземне железнице и аеродроми. Све чешће се евакуише Бела кућа. У „антитерористичким продавницама“ најтраженија роба је „заштитна маска“. Профит зарађен на страху грађана нагло се увећава.

Anger

Страх од омазде „уградили“ су њихови експерти и у стратегије и доктрине, очекујући асиметричне операције и „џокер сценарија“ усмерене против америчке безбедности и будућности.

Бојазан америчких конгресмена, који испољавају све отвореније страх од одмазде, на посебан начин утиче на све већу психолошку напетост свих Американаца. Они су опседнути разним врстама непријатеља. У многим научним и стручним студијама разврстани су непријатељи и предвиђени начини будућег дејства. Када се говори о непријатељима, реч је, већином, о државама које су САД затвориле у политичко-економске резервате, терористичким организацијама, хакерима, бившим специјалцима и полицајцима, људима из медија, наркомафији, итд. Размотрене су њихове специфичности и начини борбе против њих. Роберт Бакнер из Сан Бернардина, у студији Петодимензиони рат…, показао је на најбољи начин – да су Американци свесни своје неизвесне будућности.

Према подацима објављеним у британским и америчким књигама и штампи, на њиховој „психолошкој сцени“ присутни су сви патолошки облици – од напада панике, фобија, до опсесивних поремећаја. Британци и Американци непрестано размишљају о опасностима и поистовећују се са страхом у вези с опасношћу. Да би избегли сумње, тугу, патњу, мржњу, неспокој, чежњу, стрес и неизвесност, нашли душевни спокој и ослободили се страха, многи Американци улазе у секте и прибегавају учењима Да Силве, Муна, Махаришија… Каче на себе амајлије, симболе и неутрализаторе зрачења. Одлазе на лечења код гатара…

paranoic america

Није чудно што у параноичним Сједињеним Државама настају нове теорије у вези с узроцима страха и потребом да се страх изазива и искоришћава. Параноја грађана САД јесте реална – заснована је на осећају да се сви прислушкују. И заиста, глобални позициони системи, у спрези с комуникационим сателитима, омогућавају праћење свих електронских порука и пресретање телефонских и сваких других разговора.

У САД, осим тога, све чешће се појављују неозначени „црни хеликоптери“, све више је људи који тврде да су видели „летеће тањире“ и све више је становника великих градова који тврде да „знају“ за огромне подземне тунеле и мистериозне лабораторије (на пример, у Невади и реонима Лас Вегаса и Лос Аламоса у Њу Мексику). Такође, шире се приче о сарадњи америчке администрације са екстраземаљским биолошким ентитетима (ЕНЕ) и о групи „Мажестик дванаесторица“ (МЈ-12) за планирање одбране од инвазије тих ентитета.

Посебан страх изазива намера да се холограмски прикаже на филму Исус Христ и обрати народу у условима припремљене апокалипсе. Проблем је што о свему наведеном веома убедљиво говоре изузетне и поштоване личности, као што су Џон Лир и Милтон Купер. Наведени угледници тврде да постоји „договорени посао“ између Владе САД и ентитета непознатих људском роду, и помињали су називе пројеката, операција и шифре. На пример, Project Grudge, Operation Majority, Project Redlight, и шифре Dreamland и Area-51.

Џон Лир (John Laer) летео је на више од 160 авиона у више од 50 држава. Држи 17 светских брзинских рекорда авионима „Лир џета“. Једини је пилот који је икад добио сертификат Федералне авио-администрације (Federal Aviation Administration). Летео је широм света у мисијама за потребе Ције и за Владине агенције. Син је Вилијама П. Лира, дизајнера авиона „Лир џет“ – оснивача фирме Lear Siegler Corporation.
Милтон Купер (Milton William Cooper) радио је у Команди стратегијских ваздухоловних снага САД, на подморници. Учествовао је у Вијетнамском рату и каријеру завршио у Обавештајном тиму Пацифичке флоте

***

Проф. др Светозар Радишић