Ђурић честитао Србима са КиМ на одзиву на шиптарским изборима (ВИДЕО)

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да то што су Срби упркос тешким условима изашли у великом броју на изборе на Косову показује њихову одговорност према својој дрзави.

Ђурић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици казао да су Срби са КиМ данас стајали уз своју државу и да је то значајан показатељ да смо, како је рекао, дошли у фазу када заједничким деловањем и дисциплином, организованошћу и посвећеношћу можемо да се боримо за остварење наших циљева.

Ђурић је честитао свим грађанима Републике Србије на подручју Косова и Метохије на високом степену одговорности и истакао да сада можемо да кажемо да у покрајини имамо и јаснију и бољу ситуацију када је реч о будућности целокупног политичког процеса.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да се овим изборима данас отвара јасна и сигурнија перспектива и за стварање Заједнице српских општина (ЗСО).
“Срби Косова и Метохије данас су стајали уз своју државу и то је значајан показатељ да смо дошли у фазу када заједничким деловањем и дисциплином, организованошћу и посвећеношћу можемо да се боримо за остварење наших циљева, можда на начин на који су то некада чинили наши противници у овом целом процесу у коме се данас налазимо,” рекао је он.

Ђурић је рекао и да ће у наредним данима бити отворени разговори о спорним одлукама ЦИК везано за дистрибуцију мандата.
“Као што смо говорили и пре него што су избори уопште почели, чињеница да су правила мењана неколико дана пред изборе само говори о томе са колико неодговорности су се према овом политичком процесу понели неки од кључних актера политичког живота у Приштини,” оценио је Ђурић.

Насупрот томе, истакао је он, и држава Србија и српски народ на КиМ показали су и одговорност и одлучност да се за своју будућност боре на начин који је достојан и времена у коме живимо и на начин који нам указује у ком правцу треба да идемо када је реч о нашој борби ако имамо у виду степен организованости и дисциплине који је показан.

[jwplayer mediaid=“40288″]

Танјуг